Son olarak Aydınlık gazetesinde yazılar kaleme alan ekonomist ve siyasetçi, hemşerimiz Arslan Başer Kafaoğlu vefat etti. 83 yaşında yaşımını yitirenl Kafaoğlu, dün İstanbul'da toprağa verildi.

            Çanakkale'nin Ezine İlçesi Geyikli Beldesi'ne bağlı Kumburun Mevkii'ndeki yazlığında eşi Türksen Kafaoğlu ile yaşayan Arslan Başer Kafaoğlu geçen salı günü rahatsızlanınca Çanakkale Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Arslan Başer Kafaoğlu'na böbrek yetmezliği ve yüksek ateş teşhisi konuldu. Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Kafaoğlu, önceki sabah saatlerinde yaşamını yitirdi.

            Ekonomi üzerine çeşitli kitap, makale ve yayınları bulunan, Demokratik Devrim Derneği kurucusu Arslan Başer Kafaoğlu, dün İstanbul Altunizade'deki İlahiyat Fakültesi Camisi'nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Nakkaştepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ARSLAN BAŞER KAFAOĞLU KİMDİR?

            Yozgat'ta 1928 yılında dünyaya gelen, Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu olan Arslan Başer Kafaoğlu, Maliye Bakanlığı ve Devlet Planlama Teşkilatı'nda (DPT) yönetici olarak görev yaptı.

            Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nda (TPAO) Ekonomi Danışmanlığı yapan Kafaoğlu, 1983 yılında Sosyalist Kültür Derneği'ne katılarak siyasete başladı. Türkiye İşçi Partisi'nde bir süre görev yapan Kafaoğlu, SHP Parti Meclisi üyeliğinde de bulunurken, Demokratik Devrim Derneği'nin kurucuları arasında yer aldı. Kafaoğlu'nun yayınlanmış pek çok kitabı bulunuyor.

Editör: TE Bilişim