Yerköy ilçesinde, Bozok Üniversitesi'ne devri için dava açılan arazinin kısmi satış ihalesine, Yozgat Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik tepki gösterdi.

     Çelik, yaptığı açıklamada, Beyazıtoğlu Çiftliği Hayvancılık Araştırma Enstitüsü arazisi iken, hazineye devredilen arazinin, geçen hafta bir bölümünün kısmi satış ihalesinin yapıldığını ve bunun da Yerköy için talihsizlik olduğunu savundu.

     Üniversitenin Yerköy'e çok büyük getirisi olacağını ifade eden Çelik, açıklamasında şunlara yer verdi:

     ''2009 yılında Beyazıtoğlu Çiftliği arazisinin üniversiteye devri için 16 bin 600 imzalı dilekçe ile Valilik ve TBMM'ye başvurduk. Daha sonra ben o dönemde bu arazinin satışı ile ilgili olarak Yozgat İdare Mahkemesi'ne dava açtım. Sonra da dava Danıştay'a taşındı ve görüşülmeyi bekliyor.

     Davası devam eden bir arazinin tekrar kısmi satışı için nasıl ihale açıldığını anlamakta güçlük çekiyorum. Arazinin içerisinde Bozok Üniversitesi'ne bağlı bir kampüs alanı olarak neler yapılabileceğini defalarca yetkili kişi ve kurumlara açıkladık. Birilerine rant sağlanılmaması ve Yerköy'ün geleceği için bu olaya sayın TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Yozgat milletvekillerinin sahip çıkmalarını gerekir.''

Editör: TE Bilişim