Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, anneliğin; karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanmayacak kadar kutsal bir görev ve yüce bir duygu olduğunu söyledi.

            Anneler Günü münasebetiyle yazılı bir kutlama mesajı yayımlayan Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, Pazar günü kutlanacak olan Anneler Günü’nün partisi adına kutladı.

            “Dünyaya getirdiği evlatları özveriyle büyüten, iyiye, doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırlayan annelerimiz, hoşgörü, sevgi ve şefkatin tükenmez kaynağıdır. Çocuklarını sağlıklı nesiller olarak yetiştirebilmek için büyük fedakarlık gösteren annelerimiz, bu çabalarıyla yarınların güçlü temellerini de atmaktadırlar” diye başlayan açıklamasında Açıkgöz; “Çocuklar hayata dair ne varsa annelerden öğrenirler. Varlıklarıyla hayatımıza anlam katan, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz, hayat boyu yol göstericimizdir.

            Annelik, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir görev ve yüce bir duygudur.

            Ailenin temel direği olan anneler, hiç eksilmeyen bir sevginin, sonsuz bir sabrın, fedakarlığın, iyiliğin, şefkatin, merhametin, kısacası en temiz ve en masum duyguların timsalidir.

            'Ana'lık makamı, temeli şefkat ve merhamet ile örülmüş yüce bir makamdır. Milli değerlerimiz ve inanç sistemimiz içerisinde de annelik daima önemli bir konumda yer almış, "Cennet anaların ayağı altındadır" denilmek suretiyle yüceltilmiştir.  Anne sevgisi, şefkati ve merhameti Yüce Yaratıcı tarafından kadınlara bahşedilmiş bir hediyedir” dedi.

            Annelere karşı her evladın görev ve sorumluluklarının olduğunu bir kez daha hatırlatan Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, şunları söyledi: “Bizler de, en değerli varlıklarımız annelerimize sonsuz sevgi, saygı duyarak onların her zaman yanında olmalı, zor günlerini ve tüm güzellikleri onlarla paylaşabilmeliyiz. Bu mutluluğu annelerimizden esirgememeliyiz.

            Ancak annesi olan, kendisi de anne olan herkes, anneye olan sevgi ve saygının bir günle sınırlı olamayacağını bilir. Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeli, onları sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalıyız. Bizleri koruyup kollayan, mutluluğumuzu kendi mutluluğu, üzüntümüzü kendi üzüntüsü bilen annelerimizi her zaman güldürüp sevindirmeyi en önemli görevimiz bilmeliyiz.

            Annelerin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerine minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir. Dünyanın en yüce ve kutsal sorumluluğunu tabiatındaki sevgi, şefkat ve merhamet duygularıyla yerine getiren tüm annelerin Anneler Günü’nü, Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı olarak bir kez daha kutluyor, hepsini sevgi, saygı, minnet ve şükranla selamlıyoruz.”

 

Editör: TE Bilişim