Son olarak Hakkari’nin Çukurca İlçesinde meydana gelen hain terör saldırısında 8 askerin şehit olması evinde oturan anneleri adeta isyan ettirdi. Yaklaşık 10 kadın terörü lanetlemek için Cumhuriyet Meydanına indiler.

Yozgat’ta şehitlerin acısını yüreğine sığdıramayan anneler kent meydanına inerek tepkilerini göstermeye çalıştılar. İzinsiz oldukları için polis tarafından gösteri yapmalarına izin verilmeyen yaklaşık 10 kadın , “Yozgatlı anneler olara yüreğimiz burkuluyor, bu acılara dayanamıyoruz” dediler.

            Ellerinde bayraklarla küçük çocukların da yer aldığı protestoda Bağ-Kur Emeklisi Nevin Serbest, yaptığı açıklamada; “ Artık bu düzensizliğe dur demenin zamanı gelmedi mi? Yozgatlı analar olarak yüreğimiz burkuluyor her defasında.

            Ne acı ki bu duruma halkımızda alışmış gibi sanki. Ne bir protesto eden var ne de eline bir bayrak alıp ta dışarıya çıkan. Terörü lanetlemek için arkadaşlarımızla birlikte buraya geldik ancak gerekli yerlerden izin almadığımız için polisler uyardı bizde uyarılarını dikkate alarak buradan ayrılıyoruz” dedi.

            Şehidin cenaze törenine de katılacaklarını söyleyen Nevin Serbest, Mahi Ekici ve arkadaşlarını ellerine bayrak alan ve sürekli “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Ne Mutlu Türküm diyene” sloganları atan çocuklar da yalnız bırakmadı.

Editör: TE Bilişim