Yozgat Amatör Balıkçılar Derneği (YAB-DER) tarafından Sorgun'da organize edilen 1. Amatör Sazan Olta Balıkçılık Yarışması tamamlandı.

     YAB-DER Başkanı Yusuf Tufan yaptığı açıklamada, iki gün boyunca Sorgun Mükremin Göleti'ne çadır kuran, 8 gruptan oluşan 16 kişi en büyük balığı tutmak için yarıştığını söyledi.

     Tufan amatör balıkçıların bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi, kaynaşmanın sağlanması amacı ile tüm üye ve amatör balıkçılığa gönül vermiş fertlerin doğal ortamda, takım ruhu dahilinde buluşturulmasının amaçlandığı yarışmanın bundan böyle her yıl yapılacağını kaydetti.

     Mükremin Göleti bu çevrenin en temiz ve en güzel avlanma yapılacak göletlerinin başında geldiğinin altını çizen Tufan şöyle devam etti:

     ''Bu yıl ilkini düzenlediğimiz yarışmamıza Yozgat, Yerköy ve Sorgun'dan balık avını sevenler katılıyor. Önceden belirlediğimiz avlanmaya uygun 16 bölge var. Buralara kura çekerek gelen avcılarımızı yerleştirdik. Dün gece sabaha kadar olta attık ve balık avlamanın zevkine vardık. Amacımız da zaten amatör ruhla yapılan bu balıkçılığı geliştirmektir. Bizde tutulan balık burada yenir. Biraz da eve götürülür. Geri kalan tekrar suya atılır. Özellikle tırıvırı ile balık avlanmasına kesinlikle karşıyız.''

     Dostluk, arkadaşlık, yardımlaşma ve rekabetin bir bütün olarak ele alındığı yarışmada Yozgat İl Tarım Müdürlüğüne ait bir motorla yarışmacılar sık sık kontrol edildiğini belirten Tufan, yarışma sonunda Sorgun İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Öztürkmen, Yusuf Erdem tuttukları 56 santim boyunda ve 3 kilo 750 gramlık balıkla birinci olduklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim