Türkiye Kızılay Derneği Yerköy Şubesi olağan genel kurul toplantısı yapıldı. 2 yılda bir yapılan genel kurul toplantısında mevcut başkan Halit Altıntaş, güven tazeleyerek yeniden başkan seçildi. Türkiye Kızılay Derneği Yerköy Şubesi’nde düzenlenen kongreye 57 üyenin tamamı katıldı. Mevcut Başkan Halit Altıntaş'ın tek aday olduğu kongrede 57 üyenin oyunun tamamını alan Altıntaş, yeniden başkanlığa seçildi.
Seçim öncesi, 2010-2011-2012 yıllarına ait çalışma raporları, kesin hesap raporları, denetçi raporları okunarak şube yönetim kuruluna ibra edilirken, Kızılay Şube Başkanı Halit Altıntaş'ın sunumu ile 2013-2014 yıllarına ait şube eylem planı ve tahmini bütçesi okunarak kabul edildi.
Türk Kızılayı’nın kurulduğu günden bu yana çok fazla yol kat ederek tüm insanları kucaklayan saygınlığını ve hizmet kalitesini geliştiren bir insani yardım kurulu olmayı başardığını belirten Kızılay Yerköy Şube Başkanı Altıntaş,”Türk Kızılayı ihtiyaç anında din, dil, ırk ve soy ayrımı yapmaksızın dünyanın her yerine yardımlar ulaştırmaktadır. Kızılay her yıl hizmet kalitesini arttırmaktadır.
Mustafa Kemal Atatürk'ün Kızılay ismini verdiği ülkemizin en köklü sivil toplum kuruluşu olan Türk Kızılay'ı ihtiyaç anında dayanışmayı, şefkati, barışı, sevgiyi ve savaşın en kızgın anında insanlığın merhametin ve kardeşliğin simgesi olmuştur” dedi.
Türkiye Kızılay Derneği Yerköy Şubesi Yönetim Kurulu ise, Halit Arslan, Mustafa Demir, Davut Aktaş, Yakup Arslan, Fehmi Yücel seçildi. Yedek üyeliğe Yaşar Altıntaş, Davut Şahin, Ömer Demir, Hamza Sarıaslan ve Feriha Candemir'den oluştu.

Editör: TE Bilişim