Diyarbakır’dan gelen şehit haberleri Yozgat’ta tepkiyle karşılandı. Yozgat Alperen Ocakları’ndan gençler Cumhuriyet Meydanı’ndan ihanete ‘yeter’ artık dediler, tepki gösterdiler.

Dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelen bir grup Alperen Ocaklı genç, attıkları sloganlarla teröre lanet okudular. Diyarbakır’da şehit olan 13 askere rahmet dileyen Alperenler, saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı okudular.

            Alperenler adına bir genç tarafından yapılan açıklamada;

            “Devletin bağımsızlığı, milletin varlığı, vatanın bölünmezliğinin tehlikeye düştüğü şu günlerde Diyarbakır’dan almış olduğumuz acı haber milletimizin vicdanına derin izler  bırakmıştır” dedi.

            İhanete rest çeken açıklamanın tam metni şöyle; “Hainlere bu cesaretin nereden verildiği tarafımızca ve milletimizce malumdur. Hain köpeği imralıda beslemeye başladığımız günden bu tarafa vatan hainleri her türlü cesareti kendilerinde bulmuştur. Sonralarda bunun adı Kürt açılımı olup Habur’da teröriste gösterilen şefkat bunların daha da cesaretleşmesine sebep olmuştur.

            Devletin bağımsızlığı, milletin varlığı, vatanın bölünmezliğinin tehlikeye düştüğüanda yine bu vatan evlatları her türlü sorumluluğu üstlenerek bunlara gereken cevabı ve dersi vereceklerdir.

            PKK’nın savunucuları ahlak fukaraları ilk beyanatlarında” hainler siyasetin çaresizliğinin bedelini bugün gençler ödüyorlar” demişti.

            Bunun ne anlama geldiğini Başbakan’a tekrar sormak istiyoruz. Bu necip millet daha son son sözünü söylemedi.

            Şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyoruz.”

Editör: TE Bilişim