Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen programla İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy anıldı.
    İl Kültür Müdürlüğünde düzenlenen anma programına Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, Okul Müdürleri ve çok sayıda İmam Hatip Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.
    İstiklal Marşı’nın okunması ve Saygı duruşu ile başlayan konferansta İmam-Hatip Lisesi Öğrencilerinden Fatih Arslan Fetih Suresi’nin 27,28 ve 29’uncu ayetlerini okumasının ardından okul müdürü Ünal Aydın açılış konuşması yaptı.
    Konuşmanın ardından kürsüye gelen Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Coşkun, Mehmet Akif Ersoy’un eserlerinden örnekler vererek, bu örneklerden ders çıkarılması gerektiğini ve Mehmet Akif’ in Türkler için ne kadar değerli bir şair olduğunu vurguladı.
    Coşkun’un konuşmasının ardından kürsüye gelen Vali Yardımcısı Salih Gelgeç; “Akif bizim için çok önemlidir. Akif demek biz demek. Akif’ i anlamak bizi anlamak demektir. Onu okumak bizi okumak demektir. O ümitsizlik havasında ümidimiz o olmuştur. Akif’ in yüzü hiç bir fotoğrafında gülmüyordur farkında mısınız. Nasıl gülsün ki o acıların olduğu dönemde vardır ve o dönemi ümitle kaleme almıştır.
    Akif bizim için hiç eski olmamıştır. O gittikçe gençleşecek, hep anılarak yaşatılacaktır. Akif bizm hayatımızda ki doğruyu yanlışı, güzeli çirkini ayırmaktaki en büyük yardımcımız olacaktır. Akif olmalı, onu yaşamalı ve yaşatmalıyız” dedi.
    Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’ un hayatını anlatan kısa bir film gösterisi sunuldu. Filmin ardından öğrenciler Mehmet Akif Ersoy’ un bir gece isimli şiirini seslendirdi.
    Öğrenciler tarafından hazırlanan skeçle de “Akif olabilmek” adlı oyun sergilendi. Program okunan şiirlerle devam etti.

Editör: TE Bilişim