Ulaştırma Bakanı Mehmet Habip Soluk, Akdağmadeni İlçesi’nden Sivas’a kadar olan kısmın sıcak asfaltla kaplanacağını belirterek, çekilen sıkıntıların Ağustos ayında sona ereceğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı Mehmet Habib Soluk, "Yüksek hızlı tren bittiğinde, Ankara Garı ile Sivas Garı'nın arasını 1 saat 50 dakika gibi bir süreçte geleceğiz. Bu da büyük bir nimet demektir" dedi.

            Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Projesi kapsamında yapılan alt yapı çalışmalarını incelemek üzere Yıldızeli ilçesine gelen Bakan Soluk'u, Kaymakam Hakan Yavuz Erdoğan ve Belediye Başkanı Selim Baş ile diğer yetkililer karşıladı.

            Hızlı tren projesi kapsamındaki alt yapı çalışmalarını yürüten yüklenici firmaların Yıldızeli ilçe çıkışındaki şantiyesini ziyaret eden Soluk, buradaki yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

            Şantiyede Ankara-Sivas hızlı tren projesi Yerköy-Yozgat-Sivas kesimi alt yapı inşaat işi ile ilgili yapılan sunumun ardından Bakan Soluk ve beraberindekiler, Yaraşbeli mevkisinde hızlı trenin geçeceği güzergaha yapılan tüneli inceledi.

            Vali Ali Kolat ise Ulaştırma Bakanlığının ve hükümetin Sivas'a önemli çalışmalar yaptığını belirterek, bu çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi. Kolat, Soluk'a çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

            Sivas-Yozgat karayolunun Yıldızeli-Kavak bölümünde yürütülen asfaltlama çalışmalarını da inceleyen Soluk, Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinden Sivas'a kadar olan kısmın sıcak asfaltla kaplanacağını, çalışmaların tamamlanmak üzere olduğunu, burada çekilen sıkıntıların Ağustos ayı sonu itibariyle kalkacağını söyledi.

            Soluk, Yıldızeli-Çırçır yolunun ise alt yapısının yapılması gerektiğini belirterek, alt yapıyı tamamlamadan yolda asfaltlama yapılamayacağını, Çırçır için yeni bir güzergah belirlenmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

            Bakan Soluk, Yıldızeli'ndeki incelemelerinin ardından Tokat'a geçti. Tokat Çamlıbel'de yemek yiyen Soluk, Tokat Çevre yolunda da incelemelerde bulundu.

Editör: TE Bilişim