Ak Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, kısa bir süre önce Halk Bankası Genel Müdürü’nün Yozgat ziyareti ile açılması planlanan üç banka şubesinin ardından esnafa sağlanan kredi desteklerinin siyasi parti gözetmeksizin Yozgatlı’ya hizmet amacıyla hayata geçirildiğini söyledi. Akgül, Yozgat’la ilgili yeni proje ve programların bulunduğunu belirtti.

         Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ı Yozgat’a getirerek, kriz döneminde kapanan Şefaatli, Çekerek ve Çayıralan Halk Bankası Şubeleri’nin yeniden açılmasına vesile olan Ak Parti Milletvekili ve 24. dönem milletvekili adayı Abdulkadir Akgül, Yozgatlı’nın geçmiş ekonomik krizlerde oluşan yaralarına derman olmanın gayreti ve arayışı içinde olduklarını söyledi.

         “Biz siyasi parti gözetmeksizin Yozgat için ne yapabilirizi her zaman düşündük ve elimizden geleni her şeyi yapmaya çalıştık” diyen Akgül, 2001-2002 krizlerinin başta esnaf ve sanatkar olmak üzere Türk insanının belini büktüğünü, umutlarını tükettiğini söyledi.

         Akgül; “ “2001-2002 krizleri herkesi vurdu ama en fazla esnaf ve sanatkarı vurdu. Hepimiz sermayelerimizi yitirdik, bulunduğumuz işletmeleri kapatmak zorunda kaldık. Türkiye’de Cumhuriyet tarihi boyunca en çok kepenk kapattığımız devre o devre. Kepenkler kapandığı gibi esnafı yeniden canlandıracak kredi verme imkanlarını da bulamadık.

         Biz o zamanki hükümetlerden yalvara yakara görüşme talebinde bulunduk ancak IMF’nin direterek gönderdiği bakandan randevu almaktan güçlük çektik” dedi.

         Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her zaman esnaf ve sanatkarın yanında ve destekçisi olduğunu vurgulayan Akgül şöyle konuştu: “2003’te Sayın Başbakanımızla yapmış olduğumuz toplantıda esnaf ve sanatkarın ihtiyacı olan üç şeyi verirseniz biz ancak ayakta dururuz dedik. Söylediklerimizi yaptırdık, yaptı Allah razı olsun ve o günden sonra hem zarar eden Halk Bankası gerçek kuruluş amacına döndü. Ve gerçekten kar eden bir kuruluş haline geldi. Bu gün için 100 trilyon liradan 4 buçuk katrilyon yılda esnaf ve sanatkara para verir hale geldi ve bunu kullanıyoruz. Türkiye’nin her tarafından bunu kullandığımız gibi faizler oldukça düşük bir hale geldi.

         Bu şu demektir 8 yıl önce 100 milyar kredi vermiş olduğumuz esnaf ve sanatkar 4 yıl boyunca bu parayı bize 250 milyar olarak geri ödüyordu. Bu gün bir esnaf ve sanatkara 100 milyar para veriyoruz 4 yılın sonunda bize döndürdüğü miktar 110 milyar lira. Bunun içinde masrafları var, bunun içinde faizi var ve bunun içinde her şey var.

         Biz Yozgat’ı yeterli şekilde kredilendirebildik mi hayır yapamadık. Çünkü 2001 krizinden diğer iller çok hızlı çıkarken biz çok yavaş çıktık. Bunun sebebi 2001’de kapatılan banka şubeleri oldu. Yozgat’ta 2001’de Çekerek, Çayıralan ve Şefaatli’de banka şubeleri kapatıldı. Esnaf bu yüzden kredi alabilmek için gidiş geliş masrafı edebilmek durumunda kalıyordu.

         Bu gün başbakanımızın vermiş olduğu marka şehir talimatı ile genel müdürümüzden rica ettik, arkadaşlarımızdan rica etti. Yozgat’a yapılan hizmetleri çok daha süratlendirmek istedik, bunun bir ayağı da esnaf ve sanatkarın, KOBİ’lerin ayağa kaldırılması.

         İnşallah Yozgat için yapacak daha çok projemiz, çalışmamız ve programımız var” diye konuştu.

Bozdağ Tıp Fakültesi’nde

         Ak Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ni ziyaret etti.

         Bozdağ’ın seçim öncesi ziyaret programı yoğun bir şekilde devam ediyor. Bozdağ, dün de Tıp Fakültesi Dekanı Levent Saydamı ve Başhekim Hayrullah Yazar’ı ziyaret etti.

         Hastaneye her türlü desteği vereceğini söyleyen Ak Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgatlı’nın Tıp Fakültesi gibi bir hastaneye ihtiyacının olduğunu söyledi.

         Bozdağ, hastaneyi gezdikten sonra Tıp Fakültesi Dekanı Levent Saydam ve Başhekim Hayrullah Yazar’dan bilgi aldı. 

Soysal’dan merkez ziyareti

         Ak Parti Milletvekili Adayı Dr. Ertuğrul Soysal Yozgat merkeze bağlı köyleri ziyaret etti.

         Seçim çalışmaları çerçevesinde çeşitli ziyaretlerde bulunan, bu ziyaretlerde hem partisinin projelerini anlatan hem de sorunları dinleyen Soysal, bu kez kent merkezine bağlı köyleri ziyaret etti.

         Ziyaret ettiği köylerde köylülerle yakın diyalog kuran Soysal, şahsına ve özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a gösterilen ilgiden bir hayli memnun olduğunu söyledi.

         Vatandaşlarla dertleşen Soysal, milletvekili olarak da halkın içinde, sorunlarını dinleyen ve çözüm üreten bir milletvekili olacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim