Yıllardır bir türlü dikiş tutmayan şehrin meydanında Abide İşhanı’nda bu kez tavandan resmen tuvalet pisliği aktı. Esnaf yaşadığı bu durum karşısında çaresiz kalırken, hiçbir yetkilinin soruna el atmamasından yakındı.

                   Yozgat’ın en eski yapılarından olmasına rağmen birçok esnafa ev sahipliği yapan Abide İş Hanı bakımsızlığı ile dikkat çekmeye devam ediyor. Her yıl bakımının yapılması planlandığı halde dış cephe bakımı haricinde bir bakımın olmadığını iddia eden İş Hanı esnafları akan tavanlarından dolayı şikâyetlerini dile getirdiler.

                   Dün atık su borularında meydana gelen çatlak ve kırıklardan dolayı iş yerlerini koku ve pis suyun bastığını söyleyen esnaflar, İş Hanı ve Hilal Apartmanı yönetiminin yaşanan bu durum karşısında ilgisiz kaldığını ileri sürdüler.

                   İşhanı esnaflarından MC Davut döner salonu sahibi Sinan Biçer; “Sabah iş yerimizi açtığımızda rezil bir durumla karşı karşıya kaldık. Tezgahlarımız, masalarımız ve yerler berbat bir durumdaydı. Gerekli kişilerle konuşmak istedik ama bu arızanın kendileri ile ilgili olmadığını ifade ettiler. Artık bu İş hanının derdi canımıza tak etti. Kim ilgilenecekse buyursun gelsin iş yerlerimizin halini bir görsün” dedi.

                   Cep-Bil elektronik eşya iş yeri sahibi Murat Yüzbaşıoğlu ise, iş yerinde bulunan bütün malzemelerin elektronik olduğunu belirterek; “Sabah geldiğimde fotokopi makinemin ve bilgisayarlarımın ayrıca satış için tezgâhta bulunan diğer malzemelerin sular içinde olduğunu gördüm. Benim sadece fotokopi makinemin değeri 8 bin TL gerisini ne siz sorun ne ben söyleyeyim” dedi. Üst katta bulunan Marina kafe, Nargile kafe ve Daltonlar İnternet kafe sahipleri de mağduriyetlerini dile getirdi. Tavandan gelen sulardan dolayı her yere kova koymak zorunda kaldıklarını, meydana gelen koku ve görüntü kirliliğinden dolayı da müşterilerin iş yerlerine gelmek istemediklerini dile getirerek bu sıkıntının bir an önce çözülmesini istediklerini söylediler.

Editör: TE Bilişim