49 rakamının dilden çıkışı on salisedir. Dile kolay, o 49 yıl neler görmüş, neler yaşamıştır. Ne tufanlar, ne boranlar, ne üzüntüler, ne sevinçler… Hani ya 32 kısım tekmili birden… Kaç vali, kaç kaymakam ve kaç belediye reisi gelip geçmiştir. Gazetenin yayım hayatına geçtiği sene doğanlar, bugün 49’ a merdiven dayamış, torun sahibi olmuşlardır.
Sözcü Gazetesi’nin Ankara temsilcisi ünlü gazeteci, yazar kardeşim Saygı Öztürk de İleri için ter dökenlerin başında gelmiştir. Rahmetli Nazım Kayhan kim bilir ne çileler çekmiştir? Anadolu’da gazete çıkartmak, yaşatmak güçlüğünü çeken bilir. Haber kıtlığı, ilan, reklam azlığı, bürokratların kaprisleri, sırala sıralayabilindiğin kadar…
Tehditler, yıldırmalar, Zülfikar’a dokunulanların efelenmeleri vay ki vay… Bedava gazete okumalar, kuruşu esirgemeler ve tüm olumsuzluklara rağmen dik durabilmek her babayiğidin harcı değildir. 
Eğilmeden, 
Bükülmeden,
Takla atmadan,
Yandaş olmadan,
Ve ödünsüz yola devam etmek. İster alkışla, istersen helal olsun de…
 İleri bayrağını taşıyanlar; başta Mükremin Kayhan olmak üzere, emeklerinin karşılığını 49 yaşa dayandırmakla almış olmaktalar. Tarık Yılmaz’dan, Yasin Kayha’a, Sedasından, Seyfi Çelikkaya’ya… Katkıları , emekleri yadsınamaz. 
Bizde karınca kararınca hemen, hemen hiç aksatmadan her hafta köşe yazısı yazdık. Bir nebze katkımızın olmasından mutlu olduk.
Yolun aydınlık olsun, bayrağın hep dalgalansın İLERİ…
Nice kutlamalara…