Yozgat’ta başarılı çalışmaları dikkat çeken kurumlardan İl Dernekler Müdürlüğü, il genelinde faaliyet gösteren 275 dernek yöneticisi ile büro şefliği personeline ulaşarak eğitim ve rehberlik toplantıları düzenledi.
    Yozgat’ta dernekçilik anlayışına yeni bir vizyon getiren, dernekçili lokal anlayışından çıkarıp profesyonelleştiren İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, sürdürdüğü eğitim çalışmaları ile hem derneklerin daha faal, hem de yöneticilerinin daha bilinçli hale gelmesini sağladı.
    Son olarak ilçelerde faaliyet gösteren 275 derneğin yöneticileri ile ilçe dernek büro şefliği personelleri ile bir araya gelen Yurtlu, görsel sunum eşliğinde eğitim ve rehberlik toplantıları düzenledi.
    Yurt, İl Müdürlüğü olarak, dernek iş ve işlemlerinin verimli, etkin ve süratli yürümesi ve idari yaptırımlara maruz kalınmaması amacıyla düzenledikleri eğitim ve rehberlik çalışması düzenlendiğini söyledi.
    Eğitim ve rehberlik hizmetlerine 352 kişi katılarak, bilgi paylaşımı sağlandığını belirten Yurtlu şöyle konuştu:
    “İl Müdürlüğümüz, ilçelerde "İlçe büro Şefliği" şeklinde teşkilatlanmış olup, Sorgun, Akdağmadeni, Boğazlıyan ve Sarıkaya ilçesinde kadro tahsisli, ancak diğer ilçelerde dernekler birimi personeli ve kadrosu bulunmadığından, derneklerin iş ve işlemleri, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürlüğünce yürütülmektedir. İlimiz genelinde kurulu ve faaliyet gösteren 390 derneğin 275' i ise ilçelerde bulunduğundan, ilçelerdeki hizmetlerin daha verimli ve sağlıklı yürümesi açısından bu eğitimler gereklilik arz etmektedir.
    Bu program kapsamında, hedeflediğimiz kitleye ulaşarak, 275 derneğin yöneticileriyle, derneklerin yapacakları iş ve işlemler konusunda gerekli bilgi yüklemesini ve yenilemesini gerçekleştirmiş olduk. Bu esnada, dernek iş ve işlemlerini yürüten ilçe dernekler büro şefliğinde görevli personel de eğitime tabi tutularak, işlemlerdeki eksiklik ve aksaklıklar da giderilmiş oldu.”

Editör: TE Bilişim