Çayıralan İlçesi’ne bağlı Çokradan Beldesi’nde 25 yıldır elektriksiz yaşayan ailenin içinde bulunduğu durum şaşırtıyor. Arazisi olmadığı için 25 yıl önce beldeye 5 kilometre ev yapan Muhsin Yıldız; “Yeter artık, çocuklarımı karanlıktan kurtaramadım ama torunumu aydınlığa çıkarmak istiyorum” dedi.

            Kasabaya 5 kilometre uzaklıkta olmasından ötürü elektriksizlik yüzünden 8 çocuğunu karanlık evde büyüten 55 yaşındaki İfakat Yıldız, çamaşır makinesinin, buzdolabının ne anlama geldiğini bilmediğini söyledi.

            Yıldız; “Çamaşır makinem yok çamaşırları elimde yıkıyorum. Buzdolabım yok. 8 çocuk annesiyim, çocuklarımın hepsini elektriksiz büyüttü. Elektrik yok ütü yapamıyorum, yemek pişiriyoruz, yediğimizi yiyoruz yemediğimizi köpeklere veriyoruz ne yapalım. Buz dolabı olmadığı için etleri kapıda kurutup yiyoruz” dedi.

ELEKTRİK

GETİRMEYE

GÜCÜM YETMEDİ

            32 yaşında oturduğu evde 57 yaşına basan 8 çocuklu bir ailenin babası olarak ailesini karanlıktan kurtarmak için çok uğraştığını fakat gücünün yetmediğini söyleyen Muhsin Yıldız; “25 yıldır burada oturuyorum. Koyunculuk yapmak için buraya geldik. Elektrik getirmek için çok uğraştım alamadım tek ev olduğundan vermediler” dedi.

Baştarafı 1’de  Çocuklarının televizyondan, müzikten mahrum olduğunu söyleyen Yıldız; “Çocuklarım bir güne bir gün televizyon izleyemiyor. Müzik yok, hiçbir şey yok.

            Biz devletten elektrik istiyoruz. Vermezse yine karanlıkta yaşamaya devam edeceğiz.  Çoluk çocuk burada mahrumiyet bölgesi gibi duruyoruz. Bu vaziyet Avrupa ülkelerinin arasına nasıl gireceğiz bilemiyoruz” dedi.

            Evin 13 yaşındaki en küçük çocuğu Hatice, elektrik olmadığı için televizyon izleyemediği gibi müziği de radyoya pil takarak dinlediğini söyledi.

            Yıldız ailesinin 2 yaşındaki işitme engelli torunu da elektriksiz, karanlık evde büyüyor.

Editör: TE Bilişim