Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Başkanı İsmail Arslanyiğit, 19 Mayıs 1919’un Türk tarihi için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek; “19 Mayıs 1919’da Samsun’a bir güneş gibi doğan Ulu Önder Atatürk’ün emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmaları savaşanın başlangıç günüdür” dedi.

            19 Mayıs 1919 Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan ADD Başkanı İsmail Arslanyiğit, bu önemli günün meşalesini yakan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anarak başladığı açıklamasında Atatürk’ün ilkelerine sahip çıkmanın, devrimlerini savunmanın ve eserlerini korumanın Atatürkçüler için kutsal bir görev olduğunu söyledi. “91 yıl önce bu gün çalışma arkadaşları ile birlikte Samsun’a çıkan Ulu Önderimiz kurtuluş meşalesini buradan ateşlemiştir” diyen Arslanyiğit, güne özel şu açıklamalarda bulundu: “Bunu takip eden günlerde yayımlanan Amasya Tamimi ve daha sonra toplanan Erzurum ve Sivas Kongreleri ardından 23 Nisan 1920 Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurmuşlardır. Ulu Önderimiz ve arkadaşları gençliğe bu kutlu zaferin başlangıç günü olan 19 Mayıs’ı bayram olarak armağan etmişlerdir.

            Ulu önderimiz gençliğin önemini şu sözlerle ifade etmiştir; ‘Gençliği olmayan devletin geleceği olmaz.’ Gençliği hitabesi ise Türklüğün önemini ‘Muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur’ diyerek vurgulamıştır.

            Biz Ulu Önderimiz ve Devrim arkadaşları tarafından bize emanet ettikleri Cumhuriyet için saygı ve minnetle anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim