Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, 19 Mayıs 1919’un milli orunu için direnenlerin, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkanların, yurt sevgisini canından üstün tutanların, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı bir destan olduğunu söyledi.

            19 Mayıs 1919 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımlayan Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz; “19 Mayıs 1919, ülkemizin bir dünya savaşından yenik çıktığı, koşulların ağır, halkın yorgun olduğu bir dönemde, Türk milletinin kendi bağımsızlık ve özgürlüğünü kendi iradesiyle sağlamak üzere Büyük Atatürk’ün önderliğinde başlattığı kurtuluş mücadelesinin başlangıç tarihidir. Kurtuluş Savaşı, milli onuru için direnenlerin, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkanların, yurt sevgisini canından üstün tutanların, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı bir destandır” dedi.

            19 Mayıs’ın kendisine kefen biçilen bir milletin yeniden ayağa kalkmaya başladığı gün olarak tarihe geçtiğini ifade eden Açıkgöz; “Türk Milleti, boynuna asılan hasta adam yaftasını kırıp atmış, ona kefen biçenlere bu toprakları dar ederek, bağımsızlığını yeniden kazanmıştır” dedi.

            Açıklamasında gençlere de hitap eden Açıkgöz, şöyle devam etti: “Gençlik milletlerin geleceğidir.

            Gençlerine değer veren, onları en iyi biçimde yetiştirerek, kişilikli ve özgüvenli kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe de güvenle bakabilirler.

            Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine olan güveni kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ederek göstermiş; gençliğin, milletlerin gücü ve yarınları olduğunu vurgulamıştır.

            Cumhuriyet'i her zaman genç ve diri tutmak en önemli sorumluluğunuzdur. Sizlerin Türk milletinin bir bireyi olmanın verdiği gururla, sorumluluklarınızı yerine getirmek, ülkeniz yönünden en iyisini yapmak için hiçbir özveriden kaçınmayacağınıza inancımız sonsuzdur.

            Dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu şuuruna sahip, çalışkan insanlar olmalısınız. Türkiye’nin potansiyeli büyüktür. Bu büyük potansiyeli parlak ve müreffeh bir geleceğe dönüştürmek sizin elinizdedir. Çok iyi biliyoruz ki, ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler.

            Türk milletinin bağımsız ve özgür yaşama kararlılığının, gençlerine duyduğu sınırsız güvenin bir göstergesi olan Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Teşkilatı olarak coşku ve gururla kutluyoruz.

            Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı ve gönül borcuyla anıyor, tüm Türkiye’nin bayramını kutluyoruz.”

Editör: TE Bilişim