Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 164. kuruluş yıl dönümü Yozgat'ta çeşitli etkinliklerle kutlandı. Sabah kan veren bölge müdürlüğü çalışanları, öğleden sonra fidan diktiler. 
          Yozgat'taki ilk tören Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlendi. Törene katılan Tapu ve Kadastro Kurumlarının Müdürleri tarafından Atatürk Anıtına çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

            Kurum müdürleri ve personeli daha sonra valilik ziyaretinde bulundu. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü çalışanları öğleden sonra bölge müdürlüğü bahçesinde fidan diktiler.

            Tapu ve Kadastro 22'inci Bölge Müdürü Ömer Şahingöz Tapu ve Kadastro'nun köklü bir kuruluş olduğunu, bölgede vatandaşa daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmak adına online işleme geçiş işlemlerinin tamamlandığını kaydetti.

            Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün ana görevlerinin, taşınmaz mallarla ilgili akitler ve her türlü tescil işlemin yapılması, tapu sicilinin düzenlenmesi için temel prensipleri tespit edilmesi ve tesis kadastrosunun yapılaması olduğunu ifade eden Şahingöz, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün dünya standartlarında hizmet vermek için birçok projeyi hayata geçirdiğini dile getirdi.

            Tapu ve Kadastro Müdürlüklerinin, Genel Müdürlük tarafından yürütülen çağdaş ve ileri teknolojiye yönelik projeleri hayata geçirme gayreti içinde olduklarını söyleyen Şahingöz, vatandaşlara daha iyi hizmet vermek amacıyla Tapu ve Kadastro binasına çay, kahve makinası, fotoğrafmatik ve sıramatik yerleştirdiklerini belirtti.

            Şahingöz şunları kaydetti: “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüzün dünya standartlarına uygun hizmet sunmak amacıyla başlatmış olduğu projelerin tamamının hayata geçirilme çalışmaları hızla devam etmektedir.

            İçinde yaşadığımız bilgi ve iletişim çağında eleman altyapısı eğitimleri sağlanarak insan gücünü bilgi toplumuna katkıda bulunacak seviyeye çıkarmak, kurumumuzun en önemli hedeflerinden biridir.

            Tapu hizmetlerinin kaliteli şekilde sunulması amacıyla genel müdürlüğümüz tarafından iş ve işlem süreçleri devamlı olarak gözden geçirilmekte ve sorun üreten süreçlerde gerekli düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılmaktadır. Bununla birlikte Tapu Müdürlüklerimizin fiziki koşulları ve mekansal sorunları çözülmektedir.

            Yeni çıkan Teşkilat Yasasıyla birlikte Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tapu işlemlerine yönelik yurt dışı temsilciliklerimizde de hizmet vermeye başlayacaktır. Ayrıca yurt içinde de vatandaşlarımızın bulunduğu ildeki tapu müdürlüklerine müracaat ederek başka bir ilde bulunan taşınmazı ile ilgili işlek yapabilme kolaylığı getirilmiştir. Yine Teşkilat Yasasıyla ilgili Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merkez birimleri daha çağdaş ve fonksiyonel hale getirilmiştir. Bölge Müdürlüğüne bağlı personel, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 164. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla valilik ziyaretinden sonra Belediye Başkanı Yusuf Başer'i ziyaret ettiler, ardından da Yozgat Kızılay Kan Bağışı Merkezine geçere kan bağışında bulunup, hizmet binası bahçesine fidan diktiler.

Editör: TE Bilişim