Yozgat'ta 1985 yılında yapımına başlanıp, iki yılda tamamlanmasına karşın 1994 yılında çürük raporu verilen ve uzun süren bir hukuk sürecinin ardından yıkım işlemine başlanan Defterdarlık eski binasının yıkım işinde çalışan işçilerin hiçbir tedbir almadan çalışıyor olması olası kazaya davetiye çıkarıyor.
E-88 karayolu üzeri, Asgari Gazino yanında bulunan 8 katlı defterdarlık eski binasının ihale kısa bir süre gerçekleştirilerek, yüklenici firma tarafından yıkım işlemlerine başlandı. En üst katta yürütülen yıkım işlemlerini hilti gibi ağır aletlerle gerçekleştiren işçilerin hiçbir güvenlik emniyeti almaması dikkat çekti. Tek bir duvarın üzerinde ağır makinelerle yıkım işini yürüten işçiler, dengesini kaybederek her an yere düşme tehlikesi ile karşı karşıyalar. İş ve işçi güvenliğini hiçe sayarcasına çalışan işçilerin binanın zirvesindeki bu görüntüsü çevreden geçen vatandaşları da tedirgin ediyor.
16 YIL SONRA YIKIMA BAŞLANDI
    Yozgat'ta 1985 yılında yapımına başlanıp iki yılda tamamlanan, ancak 1994 yılında ''Çürük'' olduğu gerekçesiyle boşaltılmıştı.
    Yozgat Defterdarlığı, 1994 yılında, ODTÜ'den verilen ''çürük'' raporu üzerine binayı yapan Müteahhit Ahmet Seyfi ve Bayındırlık Müdürlüğü Kontrol Mühendisi Asım Karabacak aleyhine Yozgat Asliye Hukuk Mahkemesi'nde tazminat davası açmış, mahkeme geçen yıl müteahhidi 12 milyar 750 milyon lira tazminat ödemeye mahkum etmişti.
     Kararın temyiz edilmesi üzerine de, Yargıtay 15'inci Hukuk Dairesi, geçen sene mart ayında ''İşin yapımını taahhüt eden kişi işi kusursuz yapmak zorundadır. Binayla ilgili tazminat, binanın yıkımına karar verilip, yıkım tarihi itibariyle değerler tazmin konusu olur'' şeklinde karar vermişti.
    Uzun  süren hukuki sürecin ardından yıkım ihalesi yapılan defterdarlık eski binasının yıkım işlemine kısa bir süre önce başlandı.

Editör: TE Bilişim