Aydıncık İlçesi’nde görevli genç polis memuru memleketi Tokat’ta kene tarafından ısırılarak yakalandığı amansız Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Ateşi hastalığı yüzünden hayatını kaybetti. Ziraat mühendisi polis memuru, 15 gün sonra baba olacaktı.

            Edinilen bilgiye göre, Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde görev yapan, Tokat'ın Zile ilçesi Çiftlik köyü nüfusuna kayıtlı polis memuru 27 yaşındaki Mahmut Sevindir'in memleketi Zile'de göbeğine kene yapıştı. Bir süre sonra rahatsızlanan Mahmut Sevindir, önce Aydıncık Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Göbeğinden kene ısırdığı belirlenen Sevindir, KKKA şüphesiyle Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Sevindir, durumu kötüye gidince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirildi. 31 Temmuz'da Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı'nda tedavi altına alınan polis memurunun yapılan testlerinde KKKA hastalığına rastlandı. İlk önce durumu iyi seyir eden, ancak son iki gün kanamaları başlayan genç polis memuru, bu sabah hayatını kaybetti.

            27 yaşında KKKA hastalığından hayatını kaybeden Mahmut Sevindir'in cenazesini almak için yakınları ve meslektaşları OMÜ Tıp Fakültesi'ne geldi. Morg önünde toplanan yakınları, cenazenin alınması esnasında gözyaşlarına hakim olamadılar. Özel önlem alınarak mühürlenip tabuta konulan cenazeyi meslektaşları cenaze aracına taşıdı. Cenaze, Tokat'ın Zile ilçesinde toprağa verilmek üzere yola çıktı.

            Geçen yıl evlenen Mahmut Sevindir'in eşinin hamile olduğu ve 15 gün sonra baba olacağı öğrenildi. Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı, Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Sümbül, hastanın 31 Temmuz'da kendilerine başvurduğunu, hemen kliniğe yatırdıklarını, yapılan testlerde KKKA hastası olduğunun kesinleştiğini söyledi. Sümbül, "Durumu iyi seyir ederken, ikin gün önce sorunları artmayı başladı. Ateş, ishal ve karın ağrısı başladı. Kan değerleri kötüleşti. Çarşamba akşamı durumu daha da kötüye gitti. Akciğerinde kanama oldu. Karaciğerinde çalışma düzeni bozuldu. Solunum cihazına bağlandı. Ama tüm müdahalelere rağmen bu sabah hayatını kaybetti" dedi.

Editör: TE Bilişim