Yozgat Belediyesi tarafından bu yıl 22'incisi gerçekleştirilecek olan "Toplu Sünnet Şöleni" etkinliği öncesinde çocuklar sünnet ettirilmeye başlandı. Çocukların birçoğu sünnet olmamak için ailelerine direnip ağlarken, bir çoğu da umursamadı.

Belediye girişinde toplanan ve Yozgat Devlet Hastanesi Fizik Tedavi Ünitesi Servisine taşınan çocuklar, ailelerinin gözetiminde görevlendirilen sağlık personeli tarafından sünnet ettirilirken, sünnet olmak istemeyen veya korkan çocuklar gözyaşlarına boğuldu.

            Sünnet işleminin gerçekleştirildiği servise gelen Belediye Başkanı Yusuf Başer, sünnet olan bazı çocuklara kirvelik yaptı, ağalan çocukları teselli etmeye çalıştıktan sonra, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Cahit Kayhan ile birlikte açıklamalarda bulundu.

            Belediye Başkanı Başer, bu yıl 22'incisini yapacakları "Geleneksel Toplu Sünnet Şöleni" etkinliği öncesinde çocukların başhekimlik gözetiminde sünnetlerinin yapılmaya başlandığını hatırlattı. Başer, bu yıl 100 çocuğun sünnet ettirilmesini planladıklarını, ancak şuana kadar bu sayısının çok üzerine çıkıldığını kaydetti.

            Sünnetin Cuma günü akşamına kadar devam edeceğini anlatan Başer, "Cumartesi günü öğle namazından önce Çapanoğlu Büyük Cami'de mevlit okutturacağız. Ardından sünnet elbiselerini giyen çocuklarımızı kentimizi gezdirip, Şehitlik Ziyaretinde bulunacağız. Çapanoğlu Kentpark tesislerimizde ise yemek vereceğiz" dedi.

            Başer, bu yıl yapılan sünnet şenliğine Yozgat Devlet Hastanesi Başhekimliği ve personelinin de büyük destek verdiğini kaydederek, teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim