Türk Kamu Sen ve Türk Ocakları öncülüğünde gerçekleşen yürüyüşe çok sayıda STK destek verdi.  Türk Kamu Sen’e bağlı sendikalar ve Türk Ocağı’nın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, Diva Sen Yozgat Şubesi, İHH Gönüllüleri, MHP İl, ilçe ve kadın kolları teşkilatı ve çok sayıda vatandaş, Çin zulmünü protesto etmek için bir araya geldi. Herhangi bir siyasi amblem ve pankartın taşınmadığı yürüyüşte Yozgatlılar zulüm karşısında tek yürek olarak şiddet, eziyet ve işkence gören Türkistan’daki Müslüman Türklere Bozok Yaylası’ndan mesaj göndererek yalnız olmadıklarını haykırdı.  Türkistan’ın gök rengi ay yıldızlı bayrağıyla birlikte sloganlar eşliğinde yürüyen kalabalık Cumhuriyet Alanı’nda yürüyüşü noktaladı. Cumhuriyet Alanı’nda sırasıyla Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu ve Türk    Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak birer konuşma yaparak katil ve kızıl Çin’i protesto etti.


“ZULMÜ ALKIŞLAYAMAM ZALİMİ SEVEMEM” 

İlk olarak kürsüye gelen Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu, ramazan ayında sahur, iftar ve iç dünyamızın buruk ve boynu bükük olduğunu dile getirerek  küfür ve zulmün tek millet olduğunu ifade etti. Karslıoğlu, “ Nerede bir Müslüman, nerede bir Türk soyu varsa orada ehli küfür tek vücut olarak, İslam’a ve Müslüman’a  karşı hücum etmektedir. Bu yaşanan saldırı ve zulümden daha da acı olan ise küfrün tek vücut olduğu gibi mazlum ve Müslüman milletlerin tek yürek olamamasıdır” dedi. Hangi din, dil, ırk ve mezhepten olursa olsun zulmün zulüm olduğunun altını çizen Karslıoğlu, “Haksılıktır, insafsızlıktır ve dahi zulüm karşısında susmak dilsiz şeytanlıktır” ifadelerini kullandı.  Namaz kılmanın yasaklanarak, oruç tutanların orucunun alkolle bozdurulduğunu söyleyen Karslıoğlu “Namaz kılan Urumçi’li Müslümanların boynuna köpek leşleri takarak, bebek demeden, yaşlı demeden zulüm eden işgalci Çin birkez daha hatırlattı ki Ebu Cehiller ölmedi ve kıtalar dolaşıyor” şeklinde konuştu.


“YÜREĞİMİZ YANIYOR” 

Türk Eğitim Sen Yozgat Şube Başkanı Seyfi Bayrak ise Doğu Türkistan’da yükselen çığlığın yürekleri yaktığını belirtti. Ramazan ayında Doğu Türkistan’da bir millet kan ağlarken, bütün dünyanın kör ve sağır kalarak alçakça bir zulmü seyrettiğini söyleyen Bayrak, “Ne yazık ki milletimizin büyük çoğunluğunun yaşanan insanlık dramından haberi dahi yoktur” dedi. Açıklamasında sert ifadeler kullanan Seyfi Bayrak “ Bir dönem sözde dünya liderliğine soyunup, sözüm ona diktatörleri hizaya getirme peşinde koşanlar, milletin değerlerini oya tahvil etmek için ‘Yeni Osmanlıcı’ kesilenler, dantelli kefenlerle yola çıkanlar neredesiniz” diye konuştu. Seyfi Bayrak, sınırlarımız dışında kalan Doğu Türkistan’da yaşanan soykırımın yanı sıra, Musul’da, Telafer’de, Suriye’de ve Türklerin yaşadığı bölgelerde yaşanan etnik temizlik ve dünyanın dört bir yanında soydaşlarımızın yaşadığı zulümlerin yürekleri dağladığını vurguladı. Bayrak, Türkmenler üzerinde uygulanan katliama hükümet ve dünya devletlerinin seyirci kalmasının kabul edilemez olduğunu sözlerine ekleyerek “Bu nedenle Türk hükümeti bir an önce bu vahşete dur demek zorundadır. Hiç kimsenin bu milletin içini yakmaya, soydaşlarımız yalnız ve çaresiz bırakmaya ve  katil devletin insafına terk etmeye hakkı yoktur” dedi.

 Konuşmaların ardından kürsüye gelen Yozgat Diva Sen Yozgat Şube Başkanı Osman Taşçı’nın yaptığı duaya alanda toplanan tüm kalabalık hep bir ağızdan ‘Amin’ diyerek başta Türkistan’da yaşayan Müslümanlar olmak üzere tüm  Müslüman ve mazlum milletler için dualar edildi.

Editör: TE Bilişim