AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, okulların birleşmesi ve yeni bölümlerle 2017-2018 eğitim öğretim dönemine giren Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Milletvekili Başer, okulda resim ve grafik atölyesi, adalet bölümü ile hasta bakım bölümlerini gezerek bilgi aldı. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ihtiyaçlarının karşılanması ve yeni bölümlerin açılmasına katkı sağlayan Milletvekili Başer, okul idareci, öğretmen ve öğrencilerim misafiri oldu. Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Ak Parti Yozgat İl Başkanı Celal Köse, Merkez İlçe Başkanı İskender Nazlı ve İl  Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve şube müdürlerinin de bulunduğu programda Milletvekili Başer, yemek atölyesine girerek çorba karıştırdı.

Okulun fiziki şartlarının iyileştirilmesi, resim ve grafik atölyesinin donatımının sağlanması ve kütüphanenin açılması için ödenek tahsisini bizzat takip eden Milletvekili Başer Kütüphane açılışını yaptı.

MESLEK LİSELERİ ÖNEMLİ

Milletvekili Başer, mesleki eğitimin yaygınlaştırılması noktasında çalışmalar yapıldığını dile getirdi. İş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını mesleki eğitim veren okulların karşıladığını aktaran Başer, Yozgat’ta son yıllarda güzel gelişmelerin olduğunu bildirdi. Milletvekili Başer, “Yozgat’ta ki tüm mesleki eğitim veren okullarımızın kapasitelerini artırarak, teknik açıdan donanımlı hale getirdik. Okullarımız ihtiyaçlarını kendileri karşılayabiliyor. Öğrencilerimizin de meslek öğrenmeleri açıdan kendilerini geliştirmelerini memnuniyetle karşılıyoruz. İnanıyoruz ki, mezun olduklarında kendi işlerinin başına geçip ekonomiye katkı sağlayacaklar” dedi.

KIZLARIMIZ MESLEK SAHİBİ OLUYOR

Milletvekili Başer, kadınların ve genç kızların meslek sahibi olarak toplumun her alanında rahat ve huzurlu çalışma ortamına kavuşmasını arzu ettiklerini söyledi. Kızların eğitim hayatlarını sürdürmesi ya da iş sahibi olmaları için her türlü desteğin sağlandığını vurgulayan Başer, ekonomiye katkı sağlayan toplum oluşturulması gerektiğini kaydetti. Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Elif Tumgan, grafik alanının İç Anadolu’da tek olduğunu aktardı.  İç Anadolu Bölgesi´nde civardaki birkaç il haricinde böyle bir bölüm olmadığına değinen Tumgan, fiziki ve donanımsal açıdan ise Türkiye´de bölümlerin ve Grafik / Fotoğraf Alanı´nın diğer okul ve bölümlere emsal teşkil ettiğini söyledi. Okulun bugünlere gelmesinde Milletvekili Başer’in destek sağladığını aktaran Tumgan, kendilerinin her zaman yanlarında olduğunu ifade etti. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, Milletvekili Başer’e teşekkür ederek il eğitim seviyesinin yükseltilmesi için çalışacaklarını kaydetti.

Editör: TE Bilişim