Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Tekin’in Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasıyla başlayan yeni eğitim-öğretim yılı açılış programı start aldı. Program daha sonra Cumhuriyet Ortaokulu’nda devam etti. Cumhuriyet Ortaokulu’nda gerçekleşen programa Vali Kemal Yurtnaç, Belediye Başkanı Kazım Arslan, Rektör Salih Karacabey, İl Garnizon Komutanı Albay Selçuk Yıldırım,  Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, Milli Eğitim Müdür Vekili Mehmet Tekin, Cumhuriyet Ortaokulu Müdürü Selim Yaman, Yozgatlı demokrasi gazisi Şakir Yeşilay ve Yozgatlı demokrasi şehidi Yasin Yılmaz’ın babası Eyüp Yılmaz törene katıldı. Törende öğrencilere 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi ve akabinde vatandaşların darbe girişimine karşı verdiği mücadeleyi anlatan bir film izletildi.
Programın açılış konuşmasını yapan okul müdürü Selim Yaman, eğitimden yoksun toplumların her zaman geri kaldığını, insanlık ve medeniyete de bir katkı sunamadığını dile getirerek, Türkiye’nin çağdaş eğitim kurumlarıyla öğrencilere bilimin ve teknolojinin nimetlerini kullanarak, iyi bir eğitim vermeye çalışan ülkeler arasında olduğunu ifade ederek, “Bu eğitim-öğretim yılımızın tüm öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.
Milli Eğitim Müdür vekili Mehmet Tekin ise Osmanlı döneminde Paris’e  eğitim almaya giden gençlerle birlikte Türkiye’de ihanet ve darbe süreçlerinin başladığını öne sürerek, Paris’te eğitim alan öğrencilerin yurda dönmesiyle birlikte padişahların tahttan indirildiğini ve darbe süreçlerini o tarihlerde start alıp, 15 Temmuz’a kadar geldiğini belirtti. Mehmet Tekin, 15 Temmuz gecesi iki evladının da sokağa çıkarak darbecilere ‘dur’ dediğini ifade ederek, 15 Temmuz gecesi tinerci olarak toplumun dışladığı insanların dahi büyük bir kahramanlık örneği gösterdiğini söyledi.
Vali Kemal Yurtnaç ise 15 Temmuz’un unutulmaması gerektiğini belirterek, milletlerin tarihleri olduğunu ve o tarihin unutulmaması gerektiğini vurguladı. Vali Yurtnaç “O tarihleri unutursanız kimliğinizi unutursunuz, reflekslerimiz azalır, azalınca millet olma özelliğimiz kaybolur ve bir arada, hür ve bağımsız yaşama hakkımızı ve irademizi kaybederiz” dedi.

VATAN VE BAYRAK İÇİN

Cumhuriyet Ortaokulu’nda düzenlenen 2016-2017 eğitim-öğretim yılı açılış programına katılan Saraykentli demokrasi gazisi Şakir Yeşilay ve Yozgatlı demokrasi şehidi Yasin Yılmaz’ın babası Eyüp Yılmaz’da minik öğrencilere seslendi. 
Şehit Yasin Yılmaz’ın babası Eyüp Yılmaz, oğlunun vatan, bayrak ve millet için o gece meydanlara indiğini ve Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateş sonucu şehit düştüğünü söyledi. 
Gençlere tavsiyelerde bulunan şehit babası Eyüp Yılmaz, “Bugün bende gerekirse vatan, bayrak ve millet için can veririm. Gençlerimizde daima bu bilinç ve duyguyla okusunlar, kendilerini donanımlı bireyler olarak  yetiştirsinler ve bu ülkeye sahip çıksınlar” diye konuştu.
Eyüp Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti’ne dost ülke bulunmadığı uyarısında bulunarak, Türkiye’nin kendi başına ayakta kalmak durumunda olduğunu ve bunun içinde gençlerin şimdiden iyi yetişmesi gerektiğini ifade ederek, “Bu ülkeye bir şey olursa hiçbirimizin gideceği ikinci bir vatan yoktur. Darbe gecesi sokaklara inen vatandaşlarımız bu bilinç ve düşünceyle memleketimizi darbecilere karşı savundu ve muhafaza etti” ifadelerini kullandı.
Saraykentli Gazi Şakir Yeşilay ise darba gecesi milli iradeye indirilmek istenen yumruğa sert bir millet tokadıyla cevap verdiklerini belirtti. 
Şakir Yeşilay, darbe gecesi bazı yerlerden  ‘darbe değil tiyatro’ seslerinin yükseldiğini ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı çağrı ve hain uçaklardan atılan bombaların ihanetinin net bir şekilde ortada olduğunu görünmesiyle birlikte sokağa çıktığını kaydetti. Şakir Yeşilay, “Çok şükür bir tane tankı da etkisiz hale getirerek darbe girişimine izin vermedik” dedi. Konuşmaların ardından okunan şiir ve şarkılar ile program son buldu.

Editör: TE Bilişim