Kuran'ı Kerim tilaveti ile başlayan açılışta konuşan Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, "Bilal Şahin Bey ilimize çok sayıda hayır hizmetlerinde bulunmuş ve bulunmaktadır. Ben gördüğüm, tanıdığım zengin kişilere vakıf kurmalarını söylüyorum. Bilal Şahin Vakfının kurulmasını da istiyorum. Hepimiz bir gün öleceğiz, bizden sonra da hizmetlerin devam etmesini istiyorsak vakıflar kurmalıyız. Yaptığı bütün hizmetlerden dolayı Bilal Şahin Beye teşekkür ediyorum" dedi.

Törene katılan ve daha önce Yozgat Valiliği de yapan Kırşehir Valisi Necati Şentürk ise, Türk milletinin Orta Asya’dan çıktıktan sonra gittiği her yerde ardında camiler, minareler, medreseler bıraktığını ifade ederek:
 
"Bilal Bey de tek başına arkasında kubbeler bırakıyor, 9 cami, 3 medrese ve hayrı çok sayıda esereler yapmıştır. Allah zenginliği verir ama cömertliği herkese vermez. Cimri Allah'ın düşmanı ve şeytanın kardeşidir. Cömert ise Allah’ın dostudur. Sayısız eser bırakan Bilal Şahin Bey’e Allah uzun ömürler versin." şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Seyyid Müderris Zeynel Ağa Cami hizmete açıldı.

Editör: TE Bilişim