Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarlar Odası, ilçede ekmek ve çay fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu. Yapılan bu zamlar neticesinde çay fiyatı 75 kuruş, ekmek fiyatı ise 90 kuruş oldu.
Sarıkaya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulbaki Odabaşı, yaptığı açıklamada Yozgat Esnaf Birliği ile yapılan toplantıda çay ve ekmeğe zam kararı alındığını söyledi.
Odabaşı, çaya yüzde 50, ekmeğe ise yüzde 30 zam uygulandığını ifade etti. Çay fiyatlarına en son 2011 yılında, ekmek fiyatlarına ise en son 2012 yılında zam yapıldığını dile getiren Odabaşı, açıklamalarında şunları kaydetti:
“Çay fiyatlarına uygulamış olduğumuz zam vatandaşlarımız tarafından eleştirilebilir ancak bu fiyatlar uzun süre geçerli olacaktır. Ekmek zammı ile ilgili de açıklama yapacak olursak, bu zammın odalarımızla herhangi bir ilgisi yoktur. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Türkiye genelinde almış olduğu zam kararı doğrultusunda böyle bir uygulamaya geçilmiştir.
Bizler de bu Bakanlık’tan gelen talimat doğrultusunda hareket ederek zammı uygulamaya koyduk. Öte yandan yapılan zamlarda ilçede bulunan iş yerleri kiralarının da dikkate alındığını belirtmek isterim. Böylece Sarıkaya’da, yapılan zamlar neticesinde çay ocaklarındaki bir bardak çay fiyatı 50 kuruştan 75 kuruşa, 300 gram ekmek fiyatı ise 70 kuruştan 90 kuruşa yükseldi.” dedi.

Editör: TE Bilişim