Önceki gün zabıta aracının siren arızası vermesinden dolayı aracı kaldırıma park ederek, tamirciye giden Belediye Zabıta Müdürlüğü personelinin yapmış olduğu hatalı park bazı yerel gazetelerde yer alınca. Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri de harekete geçerek aracın sürücüsü zabıta personeline para cezası uyguladı.
Yapmış olduğu hatalı park sonucu bazı gazetelerde konuyla ilgili haberler yer almış ve bazı vatandaşlarda zabıtanın sadece vatandaşa karşı yaptırım uyguladığı eleştirisinde bulunmuştu. Bunun üzerine harekete geçen Belediye Zabıta Müdürlüğü, kendi aracına ve kendi personeline cezai işlem uyguladı. Zabıta aracının sürücüsü Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli Ali Bakıcı, aracın siren ve lambalarında meydana gelen arızayı tamir ettirmek için cadde üzerinde bulunan elektronikçi dükkanına uğradığını ancak park alanı bulunmadığından dolayı da aracı kaldırım üzerine park ettiğini doğruladı.  Zabıta birimi kendi aracı ve kendi personeline cezai işlem uygulayınca ortaya “Zabıta, zabıtaya ceza kesti” şeklinde yorumlar çıktı.
Aracın sürücüsü Ali Bakıcı, “Mecbur kaldığım için oraya park ettim, tamirci dükkanının önünde başka park edecek bir alan mevcut değildi. Parktan ziyade duraklama yaptım kısa süreliğine. Ancak o sırada basın mensubu arkadaşlar aracı fotoğraflamışlar. Buda basında yer alınca Zabıta Müdürlüğü tarafından aracın sürücüsü olduğum için şahsıma 91 Lira para cezası kesildi” dedi. 
Zabıta aracının sürücüsü Ali Bakıcı, “Belediyenin hassas olduğu ve vatandaşlara da ciddi yaptırımlar uyguladığı bir konuda bizim belediye personeli olarak daha dikkatli olmamız gerekiyor. Kural ihlali yaptım ve gereği de yasalar kapsamında şahsıma cezai işlem olarak uygulanmıştır. Bu olaydan sonra bu konulardaki duyarlılığım artmıştır” şeklinde konuştu. 
Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürü Musa Baran’da kendi birimlerine ait aracın hatalı park gerçekleştirdiğini öğrenmelerinin ardından derhal harekete geçtiklerini ve aracın şoförlüğünü yapan kendi personellerine cezai işlem uyguladıklarını bildirdi. Musa Baran “Belediye Zabıta Birimi olarak, tüm mesaimizi vatandaşlarımıza ayrılmış kaldırımlara araç park eden veya park ihlali yapan sürücülerle mücadeleye ayırıyoruz. Onun için böyle hassas olduğumuz bir konuda bizim kendi personelimizin ihlal yapması tabi ki kabul edilemez. Konuyu basın mensubu arkadaşlarımız gündeme getirdiler, bizde bu şekilde haberdar olduk. Personelimize cezai işlem uyguladık, basınımızın hassasiyetine de teşekkür ettik. Bu konuda herkesi kurallara uymaya ve hassasiyete davet ediyorum taviz vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilişim