Zabıta Müdürü Musa Baran başta olmak üzere belediye zabıta ekipleri kent merkezinde yer alan ve unlu mamül üretimi yapan fırınlarda denetimlerde bulunarak kontrol gerçekleştirdi. Fırınlarda yapılan denetimlerde zabıta ekiplerinden bir kısmı başta halk sağlığına ve hijyene aykırı unsurların kontrolünü yaparken bir kısmı da ekmeklerin gramajlarını ve pişme sürelerini kontrol etti.
Yapılan denetimlerde fırınların birçoğunda ekmek gramları gereğinden fazla çıkarken, bir fırına hijyen ve temizlik kurallarına dikkat etmediği için kabahatler kanunu kapsamında 189 Lira ceza yazıldı.

Yapılan denetim hakkında bilgi aktaran Zabıta Müdürü Musa Baran ‘’Rutin denetimlerimizden bir tanesini gerçekleştirdik.
Fırıncı esnafımızda bir sıkıntı söz konusu değil. Ekmek gramajlarında özellikle eksik yerine fazla çıkıyor gramajlar bu konularda sıkıntı yok. Bunun dışında hijyen ve temizlik kurallarına uymayanlara yönelik sert yaptırımlarımız devam ediyor. Halk sağlığını ilgilendiren konularda asla taviz verilmesi söz konusu değil. Bunun dışında halkımızın da kendince bir tespiti veya şikayeti söz konusu olması durumunda bize bildirmeleri yeterli olacaktır bizler gerekli denetimlerimizi ve kontrollerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim