Zabıta Müdürlüğü ekipleri okul servis şoförlerine yaptığı denetimde güzergah denetim belgesi kontrolü yaptı, belge almayan iki servis şoförüne ise cezai işlem uyguladı.
Öğrencilerin güvenli seyahati için yapılan denetimlerde öğrenci servis şoförlerine güzergah denetim belgesi alıp almadıkları sorulurken, zabıta ekipleri sistem üzerinde başvurusu görünmeyen servis araç şoförlerini affetmeyerek cezai işlem uyguladı. Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, okul servis araçlarının şehir içinde öğrenci servisliği yapabilmeleri için ayrıca belediyelerden güzergah denetim belgesi almaları gerektiğini hatırlattı. 
Musa Baran “Bu kapsamda da bilindiği gibi biz daha evvel servis şoförleriyle bir araya gelerek, kendilerine belediyemize başvurarak güzergah denetim belgesi almalarını söyledik ve kendilerine de uzunca bir süre tanıdık. Şu anda da süremiz dolduğu için denetimlere başladık. Sistemimiz üzerinde hiç başvurusu görünmeyen servis araçlarına ise kabahatler kanunu kapsamında 189 Lira cezai işlem uyguladık” dedi. Musa Baran servislerde seyahat eden çocukların trafik güvenliği için bu belgenin ve akabinde yapılan denetimlerin önemli olduğuna değinerek bundan sonra da denetimleri sıklaştıracaklarını ve belge temin etmeyen servis araçlarına yine cezai yaptırımlar uygulanacağını beyan etti.

Editör: TE Bilişim