Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla düzenlenen kampanya kapsamında öğrenciler okuduğu her 100 sayfa için 1 TL hediye çeki kazanacak.
Kampanya hakkında bilgi veren Nurdoğdu Ortaokulu Müdürü Halit Arapoğlu öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması ve okulda bir okuma kültürü oluşması için böyle bir kampanya düzenlediklerini belirti. İkinci dönem okulların açılmasıyla birlikte başlayan kampanyada 100 sayfa kitap okuyan her öğrenciye okul kantininde harcayabilecekleri 1 TL lik hediye çeki verilen kampanyada öğrenciler ne kadar fazla okurlarsa o kadar fazla hediye çeki kazanma imkânına sahip oluyor.
Askıda Kitap Projesi kapsamında öğrencilere dağıtılan kitapların okunmasıyla kampanyanın başladığını bildiren Arapoğlu “ Öğrencilerimizin kitap okuma oranında Kitap Okuyorum Harçlığımı Çıkarıyorum kampanyasının başlamasıyla birlikte müthiş bir artış oldu. Umarım bu artış öğrencilerimiz için verimli ve hedeflerimiz doğrultusunda beklendik sonuçlar doğurur. Türkçe öğretmenlerimiz tarafından düzenli olarak takip edilen kitap okuma oranlarının yılsonunda istatistiğini çıkararak kampanyanın ne kadar başarıya ulaştığını hep beraber göreceğiz.” şeklinde konuştu.  1 TL lik hediye çeki bedelinin sponsorlar tarafından karşılandığı kitap okuma kampanyası 12 Haziran 2015 tarihinde sona erecek.

Editör: TE Bilişim