Bu yıl ikincisi düzenlenen Kurban Bayramı Şenliği’ne, Yozgat merkezin yanı sıra Çayıralan Çandır, Sorgun, Aydıncık, Kadışehri ve Yerköy'den gelen anne ve çocuklarından oluşan yaklaşık 800 kişi katıldı.
    Program Bünyamin Fidan Hoca tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Daha sonra çoğunluğu Hami-Yet annesi ve çocuklarınca okunan 71 hatim için İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu tarafından dua yapıldı.
Etkinlikte Hami-Yet çocuklarından Buse Orhon “İnşirah Duası”, Selim Erciyas “Ben Baba Eli Nasıl Öpülür Hiç Bilemedim” ve Safiye Gülsaçan “Hasretinle Yandı Gönlüm" isimli şiirleri okudular. Şiirlerin okunması sırasında duygu yüklü anlar yaşandı. Programda Hami-Yet çocuklarının sahnelediği “İhtiyar” isimli tiyatro gösterisi çocukları gülümsetti.
Hami-Yet çocukları Vali Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu ve Bilal Şahin Hafız Kur’an Kursu’nda Hafızlar yetiştiren Hoca Muhammet Köksal ile bayramlaştı. Metrelerce uzayan bayramlaşma kuyruğunda çocuklara Vali Yazıcı tarafından, kese içerisinde bayram harçlığı verildi.

Program sonunda hijyenik ortamda kesilen kurbanlar, 320 Hami-Yet ailesine sırayla verildi. Daha önceden hazırlanan araçlar ile ailelerin kurbanlarını evlerine götürmeleri sağlandı.
Hami-Yet Projesi içerisinde acıma ve merhamet duygusu değil, şefkat ve muhabbetin ön plana çıktığını söyleyen Vali Abdulkadir Yazıcı, “Valiliğimizce Yozgat’ta uygulanan ve şuan Türkiye genelinde de 15 ayrı yerde uygulanan Hami-Yet Projesi, kapsamında soysal ve kültürel faaliyetler düzenliyoruz. Bu kapsamda bayramlarda kurban kesme etkinliğimizi gerçekleştiriyoruz. Anne ve çocukların bayramı yalnız, hüzünlü ve garip geçirmemeleri için bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.

AİLELERİMİZE 320 KURBAN HEDİYE EDİLDİ

Etkinlikte 320 kurban kesildiğini ve annelerin vefat etmiş kocalarına hediye olarak daha önceden yaptıkları hatimlerin dualarının toplu olarak yapıldığını anımsatan Yazıcı, “Bu sene de Yozgat’ta 320 annemizle ve toplam 650 çocuğumuz ile birlikte kurban kestik. Her aileye bir kurban hediye edildi. Son derece temiz bir ortamda kurbanlarımızı kestik. Son olarak da kurban etlerini alan annelerimizi servislerimizle evlerine gönderiyoruz. Burada amaç çocuklarımızın bayramı melül bir şekilde geçirmelerini engelleyerek; zevkli, neşeli, hevesli bir şekilde bayramı bayram gibi yaşama noktasında bir faaliyet yapmaktı” diye konuştu.
Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan da yaptığı konuşmada, “Dünya üç günlük derler, dün geçti yarının ise ne olacağı belli değil, o zaman dünya aslında sadece bir gün. Dünyanın bir günlük olması bizim günü birlik yaşayacağımız manasına gelmiyor. Bu bir günü çok iyi değerlendirmemi lazım. Hayırda, güzel işlerde yarışmamız lazım. İşte bugün burada yaptığımız faaliyette hayırlı bir çalışmadır. Bu nedenle projenin öncüsü Sayın Valimiz Abdulkadir Yazıcı Beyefendiye çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle tekrar hepinizin bayramını tebrik ediyorum” dedi. Kurban Şenliği bu yılda gönüllerde hoş bir seda, yüzlerde tebessümle sona erdi

Editör: TE Bilişim