Vali Kemal Yurtnaç, sırasıyla Cavlak Termal Tesisler, Boğazlıyan Kaymakam Kemal Bey Anadolu Lisesi, Atatürk İlçe Halk Kütüphanesi ve eski devlet hastanesi binalarında incelemede bulundu.
Vali Yurtnaç, her ilçenin kendine göre bir potansiyelinin olduğunu ve bu potansiyeli ortaya çıkarmak için uğraş verdiklerini söyledi.
Yozgat’ın birçok ilçesinin termal zenginliğe sahip olduğunu belirten Vali Yurtnaç, “Hedeflerimiz arasında Yozgat’ı termal yönüyle tanıtmak var. Yozgat’ı kongre ve spor turizmi şehri yapacağız. Biz elimizdeki kaynakları özel sektöre vereceğiz. Yatırım yapılacak alanın alt yapısını biz yapacağız, yatırımı özel sektör yapacak. Yozgat’ı Orta Anadolu’nun termal başkenti yapmak için çalışacağız. Bizim bu kente en büyük desteğimiz, yurt dışında ki yatırımcılara Yozgat’ın imkânlarını sunmak olacak” dedi.
FABRİKAYA ZİYARET
Vali Yurtnaç daha sonra ilçede faaliyet gösteren dondurulmuş patates üretimi yapan fabrikada incelemede bulunarak fabrika müdürü Tahir Özcan’dan bilgi aldı.
Fabrika Müdürü Tahir Özcan, 1999 yılında kurulan fabrikayı 2008 yılında devraldıklarını ifade ederek, “90 bin metre kare arazi üzerinde 6 bin metre kare kapalı alanı bulunan fabrikamız, satın alındıktan sonra mevcut üretim hattı komple yenilenerek makine yatırımı yapıldı. 2012 yılı sonrasında tüm yatırımlarımızı tamamlayarak yıllık paketlenmiş ürün kapasitesini 12 bin tondan 36 bin tona çıkardık” dedi.
Üretim tesisinin bünyesinde 12 bin tonluk 7 derecelik iklimlendirme sistemine sahip hammadde deposu ve 10 bin tonluk eksi 18 derece soğuk hava deposu bulunduğunu kaydeden Özcan, “Üretimimizin her aşaması, hammadde kabulünden depolamaya kadar bilgisayarlı sistem ile kontrol edilmekte olup, kalite ve hijyen en üst standartlarda tutulmaktadır. Yılın 9 ayı faaliyet gösteren fabrikamız 24 saat esasına göre vardiyalı çalışıyor ve şu anda 120 kişiye istihdam sağlıyor” diye konuştu.
Özcan, dondurulmuş patatesin Yozgat’tan tüm Türkiye’ye dağıldığını ve yurt dışına da ihracat yaptıklarını sözlerine ekledi.

“YATIRIMLARI DESTEKLİYORUZ”

Böyle güzel bir işletmenin Yozgat’a kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yurtnaç, “İlimizde böylesine kapsamlı bir tesisin olması bizleri memnun etti. Bu tür fabrikaların ilimizde daha çok faaliyet göstermesi için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Bu tür işletmeleri her zaman destekliyoruz ve bu tesisler ilimiz için çok önemli. Kentimize kurulacak olan bir fabrika için, bir tesis için engel kelimesini duymak istemiyoruz. Altyapısını zaten biz oluştururuz, çıkabilecek bürokratik engelleri de ortadan kaldırırız. Yeter ki yatırımcılar ilimizi tercih etsinler” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim