Akdağmadeni ile Saraykent ilçesinde kurulu ve faaliyet gösteren dernekler Akdağmadeni Öğretmenevi Salonunda yapılan eğitim amaçlı toplantıda bir araya geldi.
Yozgat İl Dernekler Müdürlüğü eğitim çalışmaları kapsamında düzenlenen bilgilendirme toplantısına Akdağmadeni ile Saraykent ilçesinde kurulu ve faaliyet gösteren  41 derneğin yöneticileri ile ilçe dernekler büro şefliği görevlileri katıldı.
Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu katılımcılara, dernekler mevzuatı kapsamında 5253 sayılı dernekler kanunu, Dernekler Yönetmeliği ve 2860 sayılı yardım Toplama Kanunu uygulamaları hakkında geniş ve önemli paylaşımlarda bulundu.
Dernek yöneticilerinin yoğun ilgi gösterdiği  toplantıda, İl Müdürü Yurtlu slayt eşliğindeki sunumunun yanı sıra, dernek yöneticilerinin sorularına cevap verirken,  mevzuatın uygulamasında yaşanan  sorunlara da çözüm konusunda bilgiler verdi.
İl Dernekler Müdürü Yurtlu  açıklamasında “ Yaptığımız bu eğitim ve rehberlik çalışmalarıyla, dernek yöneticileriyle bir araya gelerek, mevcut ve değişen mevzuatı paylaşıyoruz.  Bu çalışmamız, zaman zaman bütün ilçelerde gerçekleştirilmektedir. Eğitim ve rehberlik çalışmalarımız diğer ilçelerde de düzenlenecektir” diye konuştu.
Toplantıda, katılımcılara, dernek iş ve işlemleri, tutulacak defter ve kayıtlar, genel kurul toplantıları, mülki amirliğe verilecek bildirimler, loka işlemeleri, yardım toplama faaliyetleri ve DERBİS dernekler bilgi sistemi hakkında bilgi verildi.

Editör: TE Bilişim