Yozgat İş Kurumu İl Müdürü Nevzat Atak, Kuyumcu Köyü’nden engelli Ali Yürekli’nin hazırladığı Hayvancılık Projesi’nin 20 bin TL hibe desteği almayı hak ettiğini söyledi.
Sözleşmenin imzalanması ile projenin en kısa sürede uygulanmaya başlayacağını belirten Atak; “Ali Bey’in biz de engelli kaydı vardı. Genel Müdürlüğümüzün kendi işini kurmak isteyen engellilere yönelik birinci teklif çağrısı çerçevesinde projesini sundu. 20 bin lira kendisine hibe desteği çıktı. İnşallah köyünde hayvancılık yapacak. Evinin geçimini bu proje sayesinde sağlayacak. Biz de bu süre içerisinde kendisine destek olacağız. İnşallah hayırlı olur” dedi.
Atak, Eylül ayında ikinci çağrıya çıkacaklarını belirterek, kendi işinin sahibi olmak isteyen engellileri proje desteğinden faydalanmaya davet etti.
Proje desteği uygulaması hakkında bilgi veren Atak: “Engellilerin ve eski hükümlülerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR, geçmişte olduğu gibi bundan sonra da özellikle engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurmalarına yönelik projelere destek vermeye devam edecek. Özellikle sivil toplum kuruluşları ve işverenler engellilerin işe yerleşmesini veya işe uyumlarını artıracak projeleri hazırlamaları halinde finansal destek verilmeye devam edilecek.
İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda yer alan kesimlerin başında yer alan engellilere yönelik olarak, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan bugüne kadar yaklaşık 120 milyon kaynak tahsis edildi. Bu kapsamda 2009 yılından 2013 yılı sonuna kadar düzenlenen mesleki eğitim kurslarına 13.693’ü erkek, 8.549’u kadın olmak üzere toplam 22 bin 242 engelli katıldı.
2014 yılının ilk dönemindeki teklif çağrısı sonrasında 20 engelliye kendi işini kurmaları için destek verilmiş ayrıca engellilerin istihdamı, korumalı işyeri, işe uyumu ve mesleki eğitimi için hazırlanan projelere de yaklaşık 9 milyon TL kaynak verildi.”
ÖRNEK OLACAK
Tüm engellilere örnek olacak proje başvurusuna yapan Kuyumcu Köyü’nden Ali Yürekli, hibe desteği uygulamasını İş-Kur Müdürü Nevzat Atak’ın bir gazete haberinde gördüğünü söyledi.
Kendi ahırında kendi hayvanlarını yetiştirip geçimini sağlayacağını belirten Yürekli, şunları söyledi: “Devletimize Allah daha çok versin, bu işte emeği geçenler sağolsun.
Müdür bey gazeteye bir beyanat vermiş, engellilere hibe desteği şeklinde. Okuyunca araştırdım müracaat ettim. 20 bin lira hibe verildi. Ahır yaptıracağım, inekler alacağım. Bu parayı en iyi şekilde kullanıp, kendimin ve ailemin geçimini sağlayıp kendime bir iş kuracağım inşallah.”

Editör: TE Bilişim