Van'ın Çatak ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Evkuşan Yaylası Körüklü Vadisi`nde bir grup teröristle çıkan çatışmada bir korucu ile birlikte şehit düşen Doğan Göçer`in acı haberi, Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyüne tez ulaştı. Osman-Fatma Göçer çiftinin İstanbul`dan Tepedoğan köyüne getirildiği öğrenildi. Cenaze töreninin bu gün Sarıkaya’da düzenleneceği bildirildi.
    Terhisine 5 ay kala şehit olan Er Doğan Göçer’in paylaşım sitesindeki sayfasında, “Doğum günümde operasyona çıktım, böyle bir şans var bende. Vatan sağ olsun, ne diyeyim", "Çatak timi yine sessizce dağlara çıkacak, dağdaki sessizliği bozmaya gidiyoruz. Bu vatan kalleşlere kalmayacak biz ayaktayken", "Burası şafağa 90 kala nöbetten düşenlerin yeri değil, burası şafağa 9 kala şehit düşenlerin yeri. Burası cilalı taşlar üzerinde dans etmesini bilenlerin yeri değil, burası amansız dağlarda düşmanla raks etmesini bilenlerin yeri. Burası havada kuşların kelebeklerin uçtuğu yer değil, burası havada mermilerin uçtuğu yerdir. Burası Van Çatak buradan çıkış yok" şeklinde ifadelerin yer aldığı görüldü.
4 YAŞINDAN BERİ
ANNESİNİ GÖRMÜYORDU
    Şehit Doğan Göçer, henüz 4 yaşında iken anne ve babasının ayrılmasından dolayı aynı köyde yaşayan iki aileler arasında husumet başlamış ve iki ailede birbirleriyle görüşmemiş. Şehidin acılı annesi Ayfer Tufan, oğlunu en son 4 yaşında gördüğünü belirterek, "Ben yavrumu en son 4 yaşındayken gördüm. Ayrıldıktan sonra bir daha oğlumu görmedim. En son geçen yıl oğlumla telefonda konuştum. Başka da hiç konuşmadım." dedi.
    Eski eşinden ayrıldıktan sonra oğlunu kendileriyle görüştürmediklerine değinen şehidin annesi Ayfer Tufan,"Oğlumu benle konuşmasına izin vermediler. Bize karşı oğlumun doldurdular. Tek isteğim oğlumun yüzünü son kez bir defa görebilmek." diyerek gözyaşlarını tutamadı. Şehidin annesinin yakınları da aynı ifadeleri kullanarak, "Ayfer eşinden ayrıldıktan sonra, Doğan'ımızın bizlerle konuşmasını görüşmesini istemediler ve aramızda küslük oldu. Yüreklerimiz yanıyor. Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın. Ne yapalım vatan sağ olsun." diye konuştu.
    Bekar olan şehidin 4 yaşındayken anne ve babasının ayrıldığı ve iki kız kardeşinin olduğu öğrenildi.
    Doğan Göçer Yozgat’ın son iki ay içerisinde toprağa verdiği 3’üncü şehit olacak.
Editör: TE Bilişim