Hakkari’nin Çukurca İlçesi Ormanlı Bölgesinde yürütülen Şehit Hüdaim Öner operasyonu esnasında Bölücü Terör Örgütü PKK tarafından yapılan el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu Şehit olan Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker memleketi Yozgat’ta son yolculuğuna uğurlandı. 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker için Yozgat Cumhuriyet meydanında cenaze töreni düzenlendi. Törene Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, şehidin yakınları, askeri ve mülki erkan ile yüzlerce vatandaş katıldı. 
Törene şehidin Hakkâri’de görev yapan ikiz kardeşi Piyade Uzman Çavuş Ertan Peker , şehidin eşi Sema Peker de eşinin askeri üniformasını giyerek katıldı. 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker’in annesi Atiye Peker, “Kuzum düşmanları sevindirmeyeceğim ağlamayacağım. Beni istiyorlarsa bende giderim vatan için . Vatan sağ olsun yavrum. Vatana ben seni kurban verdim. Sen beklemeseydin biz buralarda durmazdık. Sen canını feda ettin bizim için yavrum” diye gözyaşı döktü. 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker’in eşi Sema Peker de ağlamıyorum aşkım dim dik duruyorum kurban olduğum. Kimseyi sevindirmeyeceğim. Kimseyi ağlatmıyorum arkandan . Biz seni onurunla şerefinle uğurluyoruz. Bugün bizim düğünümüz bir tanem . Ben senden her zaman razı oldum .Allah’ım senden razı olsun. Ben senin gamzelerine bakamaya o zeytin gözlerine doyamadım Gökhan. Beni cennetinde bekle ne olur. Sen bana şehadetle geldin kurban olduğum. Sana söz emanetine sahip çıkacağım. Şehadetini asla ezdirmeyeceğim. Al bayrağını almışta gelmişsin . Ben seni bu vatana kurban ettim Gökhan diye” göz yaşı döktü.
Törende şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Yozgat Müftüsü Salih Sezik tarafından kıldırılan cenaze namazının arından Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Peker, Yozgat şehitliğinde toprağa verildi.

Editör: TE Bilişim