Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri kaçak sigarayla mücadelede başarılı operasyonlara imza atmaya devam ediyor. 
Önceki gün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri yol uygulaması sırasında durumundan şüplendiği bir kamyonu durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada kamyonda bulunan ev eşyaları içerisine saklanmış vaziyette 60 bin paket muhtelif markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirilirken, E.Ç. ve T.N. isimli şahıslar yakalandı. 
Sorgularının ardından Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilen şahıslar, adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. 
Emniyet Müdürü Saim Akpınar, yaptığı açıklamada ele geçen kaçak sigaraların gümrük değerinin 438 bin lira olduğunu belirtti. 
Sadece vergi miktarı 360 bin TL olan kaak sigaraların ele geçirilmesi ile devletin ciddi bir vergi kaybından kurtulduğunu vurgulayan Akpınar; 
“Devletimizin büyük oranda vergi kaybına neden olan ve  kaçak tütün mamullerinin satışı nedeni ile haksız rekabete maruz kalan dürüst esnaflarımızın gelir kaybının önüne geçmek için  Kaçakçılık Suçları ile mücadelemiz halkımızın ve esnafımızın desteği ile artarak devam edecektir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim