Eskişehir polisince Yozgat’ın da aralarında bulunduğu 10 ilde yapılan operasyonlarda, 110 bin adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Olayla ilgili 31 kişi yakalandı.

                Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Suçlar Büro Amirliği görevlilerince yapılan istihbari çalışma sonucu, A.A. (38) liderliğindeki suç örgütünün, Ağrı ilinden temin ettikleri gümrük kaçağı sigaraları, Z.I. (37), E.I. (30), N.K. (32) isimli şahıslar aracılığıyla, aralarında Eskişehir'in de olduğu 10 ilde pazarladığını belirledi.

                Yürütülen planlı çalışma kapsamında önce Erzincan, Yozgat, Kars, Muş ilinde 14 ayrı noktaya yapılan operasyonda 91 bin 136 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi. Çalışmalarını daha da genişleten polis, bunun üzerine Eskişehir, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Bingöl, İstanbul ve Ankara illerinde eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Her iki operasyonda, toplam 110 bin adet gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.

                Olaylarla ilgili 31 kişi yakalanarak gözaltına alındı. 31 şüpheli hakkında, Örgütlü Sigara Kaçakçılığı ve 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na Muhalefet suçundan işlem yapıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Editör: TE Bilişim