Organize Sanayi Bölgesi'nde 2004 yılında kurulan Eren Tekstil, yakaladığı başarı ile Fransa, İtalya, Hollanda, Danimarka, Almanya ve İsviçre'nin yanı sıra Amerika ve İngiltere pazarına girmeyi başardı. Ürettikleri çorabın 'kaliteli' ve 'sağlıklı' olmasına özen gösterdiklerini vurgulayan Eren Tekstil Sahibi Adem Cengiz, bu sayede Avrupa'dan gelen taleplerin çoğaldığını her yıl üretim kapasitesini artırarak Avrupa'ya yıllık 20 milyon çorap ihracatı yaptıklarını kaydetti.
    Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erhan Kayhan’a yeni yatırımları hakkında bilgi veren Cengiz; “Daha önce çorap hammaddesini dışardan alarak üretim yapıyorduk. Şimdi ise artık fabrikamızda çorabın hammaddesi olan lastik ve likra üretimini kendimiz yapıyoruz. Bu sayede fabrikanın hem işlevini artırdık hem de 170 olan işçi sayımızı 200'e çıkardık. Şuan yaklaşık 100 işçiye daha ihtiyacımız var. Eren Çorap olarak Avrupa da marka olma yolunda emin adımlarla hızla ilerliyoruz." dedi.
    Dünyaca ünlü markaların üretimini yaptıklarına dikkat çeken Cengiz, "Eren Tekstil, dünyaca ünlü markalar içinde bay, bayan, çocuk çorabı'nın yanı sıra parmak çorap üretimi de yapıyor. Harry Potter gibi lisanslı ürünlerinde distribütörlüğünü üstlenmiş durumda ve Türkiye'deki satış haklarını da elinde tutuyor. Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte firmamız ihraç kalemleri arasına kayak çoraplarına da yer verdi. Dünyada son dönemde talebi artan antibakteriyel çorap üretimi de yaparak hızla değişen ve gelişen teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Avrupalı artık klasik çoraptan daha çok kaliteli ve sağlıklı çorap tercih ediyor." diye konuştu.
    İhracattaki artıştan sonra fabrikalarında kapasite artırımına gittiklerini aktaran Adem Cengiz, sözlerini şöyle sürdürdü:
    "Şu an 200 kişi istihdam ediyoruz. Eren Çorap olarak asıl hedefimiz çorapta kaliteyi her zaman daha da artırmaktırÇalışan sayımızı 400'e çıkararak Yozgat ekonomisine daha fazla katkı sağlamak. Şehir ekonomisine şu anda yıllık yaklaşık 25 milyon liralık ekonomik anlamda katkımız oluyor. Fabrikamız tamamen ihracata dayalı üretim yapıyor. Biz de bu yönde fabrikamızın genel ve fiziki durumunu genişleterek, kapasitesini ve çalışan sayımızı artırdık. Donanımı bakımından son derece modern makinelerle üretim yapıyoruz. Hedefimiz fabrikamızın kapasitesini artırarak bu doğrultuda istihdam edilecek kişi sayısını artırmak ve Yozgat ekonominse katkı sağlamaktır."
    Cengiz, iç piyasada da öneli adımlarının olduğunu belirterek; “Micros, Karfur gibi önemli mağazalar için de çorap üretmeye başladık. İnşallah hedefimizi Türkiye ve dünya üzerindeki ülkelere yayarak daha da artıracağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim