Bu kapsamda, taşlı tarlaların tarıma kazandırılmasına yönelik çalışmalar yapılıp, tarlalardan taşların toplanmasına teşvik ödemesi yapılacağı bildirildi.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, taşlı tarlaların tarıma kazandırılması amacıyla kurum bünyesindeki taş toplama makinesini çiftçinin hizmetine sunduklarını bildirdi. Özdemir, bu yıl bakanlık tarafından Yozgat'ın da ÇATAK programına dahil edilmesiyle birlikte, program kapsamında taşlı tarlaların tarıma kazandırılması çalışmalarına ağırlık verileceğini, çiftçinin de bu konuda destekleneceğini söyledi. Özdemir, arazilerin çok taşlı olması nedeniyle ekim yapamayıp, mağduriyetlerini dile getiren çiftçilerin bu şikayetlerinin ÇATAK ile ortadan kalkacağını, verilecek destek ile tarlalardaki taşların temizlenip, ekonomiye kazandırılacağını anlattı.
Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Özdemir, ÇATAK Programının Türkiye’de 2006 yılından beri uygulanmakta olduğunu, yaptıkları başvurunun bakanlık tarafından kabul edilip Yozgat'ın da programa dahil edildiğini, bu yıl yaklaşık 5 bin dekarlık bir alanda başlayacak çalışmaların kademeli olarak daha sonraki yıllarda artırılacağını sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim