Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, il genelinde uzun yıllar babadan kalma yöntem ve teknikle belli başlı tarımsal üretimlerin ekilip, biçildiğini söyledi. Özdemir, uygulamaya konulan projeler, verilen teşvik ve desteklemeler sayesinde üründe çeşitliliğin sağlanarak, hem üretim alanlarında hem de ürün üretimde belirli oranda bir artışın olduğunun altını çizdi.

Yozgat il genelinde 2012 yılında 330.095 dekar alandan 65 bin 758 ton ürün alınırken 2014 yılı sonu itibariyle 767 bin 419 dekar alandan 197 bin 893,80 ton ürün alınmaya başlandığını kaydetti. Aynı dönem içerisinde dane mısır üretim alanının 275 dekar, silajlık mısır üretim alanının da 114 dekar artırıldığına vurgu yapan Özdemir, ''Üç yıllık dönem içerisinde dane mısır üretimi 611 ton, silajlık mısır üretimi ise 113 ton artırılmıştır. Arpanın ekiliş alanı 102 dekar, üretim miktarı da 115 ton artırılarak yıllık üretim 106 bin 694,70 tona çıkartılmıştır. Yulaf ekiliş alanı 103 dekar, üretimi 106 ton, Şekerpancarı üretim alanı 103 dekar, üretimi 110 ton, çereslik Ayçiçeği üretim alanı 151 dekar, üretimi 110 ton, Yonca ekiliş alanı 107 dekar, üretimi 111 ton artırılmıştır'' dedi.
Yozgat'ta üretilen tarımsal ürünlere Aspir bitkisinin de eklendiğini ifade eden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, ''2012 yılında 2 bin 160 dekar alanda ekilmeye başlanılan aspir üretimimiz 297 ton olarak gerçekleştirilmiştir. Bir yıl sonra ekim alanı 8 bin 135 dekara çıkarılan aspir bitkisi üretimi bin 61 ton olmuştur. 2014 yılında aspir ekim alanı 36 bin 513 dekara çıkartılarak bu alandan 3 bin 954,78 ton aspir ürünü alınmıştır'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim