Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde jandarma tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Roma dönemine ait tarihi eserlerle, dönemi ve özelliği belirlenemeyen üzeri işlemeli taş parçası ele geçirildi.

     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekibi, Sivas'tan Ankara istikametine giden yolcu otobüsünü Akdağmadeni ilçesi Küçük Sanayi Sitesi yakınında durdurarak arama yaptı.

     Yolculardan Mülteza Ü'nün (41) çantasında küp, lahit kapağı, fil dişi işlemeli taş parçası bulundu. Bu kişinin Umutlu beldesindeki evinde yapılan aramada tavan arasına gizlenmiş küpler bulundu.

     Akdağmadeni Cumhuriyet Savcılığının talebi doğrultusunda ilçeye giden Yozgat Müze Müdürü Hasan Kerim Şenyurt, eserlerin Roma dönemine ait olduğunu, tavan arasında bulunanların ise tarihi bir özelliğinin olmadığını belirtti.

     Şenyurt, eserler arasında yer alan fildişi işlemeli taş parçasının hangi döneme ait olduğu konusunda bilgi sahibi olmadıklarını, böyle bir eserin kayıtlarda da bulunmadığını vurgulayarak, eserin özelliği ve döneminin belirlenmesi için Ankara'ya gönderileceğini ifade etti.

     Mülteza Ü. gözaltına alındı.

Editör: TE Bilişim