Yozgat Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesinin, Tüm Sağlık Sen Yozgat Şubesi ile birlikte hazırladığı ''Bakım Elamanı Eğitimi Projesi'' Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca (UA) desteklenmeye değer görüldü.
     Tüm Sağlık Sen Yozgat Şube Başkanı Said Özel, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, desteklenmeye değer bulunan ''Bakım Elamanı Eğitimi'' projesinin Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesi koordinatörlüğünde yürütüldüğünü, Tüm Sağlık Sen Yozgat Şubesi dahil 6 ortağının bulunduğunu söyledi. Yurt dışı proje ortaklarının, Romanya'dan Institutul Postliceal Phoenix ve Asociatia Psihologilor si Psihopedagogilor, İngiltere'den Reid Kerr College, İtalya'dan AUSER RisorsAnziani-Verona-ONLUS kurumları olduğunu dile gektiren Özel, ''Projemizin ilk toplantısı Tüm Sağlık Sen'den 5, Yozgat Kız Teknik ve Kız Meslek Lisesinden 4 yararlanıcının ve diğer yurt dışı ortaklarımızın da katılımıyla 7-10 Kasım tarihleri arasında Romanya'nın Cluj kentinde gerçekleşecektir'' dedi.
     Konusu profesyonel bakıcılık olan projenin temel amacınin bakıcıların eğitimi başta olmak üzere profesyonel bakıcılık hizmetleri ile alakalı olarak ortak ülkeler ile bilgi ve tecrübe paylaşımını sağlamak olduğunu anlatan Said Özel, her bir ortak kurum kendi ülkesinde ki mesleki eğitim sistemi ve profesyonel bakıcılık üzerine bir rapor hazırlayacağını, böylelikle ortakların bilgi paylaşımı sağlamış olacağını dile getirdi.
     Tüm Sağlık Sen Yozgat Şubesi Başkanı Said Özel, küresel ekonomik krizin Avrupa ülkelerinde ve Türkiye'de istihdam oranlarını önemli ölçüde azalttığını vurgulayarak şöyle konuştu:
     ''Özellikle üniversite mezunu olmayan kişilerin istihdamı AB ülkelerinin ve ülkemizin en önemli sorunlarındandır. Bunun yanında sağlık alanında yaşanan gelişmeler Avrupa başta olmak üzere dünya nüfusunun yaş ortalamasını gün geçtikçe arttırmaktadır. Yaşlı insanların sayısındaki artış daha profesyonel bakıcıların gereksinimine neden olmaktadır. İşte bu noktada projemiz devriye girmektedir.
    Profesyonel bakıcılık hizmetleri Avrupa ülkelerinde istihdamın artırılması için önemli bir fırsattır. Projemiz işsiz genç kadınlar için önemli bir şans olacaktır. Projeyle beraber oluşturulan ortaklık profesyonel bakıcıların Avrupa ülkelerinde istihdamın artırılması için çok önemlidir. Geleneksel toplumlarda bakıma muhtaç kişilerin bakımları aile bireyleri tarafından yapılırken modern toplumlarda bu hizmetler devlet ya da bazı sivil toplum örgütleri aracığıyla profesyonel bakıcılara yaptırılmaktadır. Bu değişiklikte kadınların iş yaşamına katılmaları, ailelerin daha geniş coğrafyaya dağılmaları etkili olmuştur.''
     Özel, Türkiye'nin AB sürecince gelişmekte olan ülkeler arasında ilk sıralar da olduğunu hatırlatarak, ''Bu açıdan da bakıldığında ülkemizde giderek profesyonel bakım hizmeti ihtiyacı talebi artmaktadır. Bu bağlamda projemizin önemi hem istihdam açısından hem ihtiyaç sahibi kişilerin profesyonel hizmet almaları açısından önemlidir'' diye konuştu.
Editör: TE Bilişim