Yozgat’ta Cumartesi günü sabahın erken saatinde müşteri kılığında girdiği iki kuyumcudan 8 bin lira değerinde altını çalan 40 yaşındaki A. K. isimli kadın, polisin kuyumcu kamerasından yola çıkarak yürüttüğü takip sonucu şehir terminalinde yakalandı.

MODERN GİYİNİMLİ

Modern giyimi ile dikkat çeken A.K., sabah saat 09.00 sıralarında Meydan Yeri Caddesinde bulunun kuyumcuya müşteri kılığında girdi. Altınları tek tek inceleyen genç kadın, kuyumcunun bir anlık dalgınlığından istifade ederek el çabukluğu ile iki adet künye ve çeyrek altını çantasına attı. Aynı cadde üzerindeki farklı bir kuyumcuya giren kadın aynı yöntemle buradan da çeşitli miktarda altını alarak kayıplara karıştı. Kuyumcuların ihbarı üzerinde soruşturma başlatan Yozgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri, kuyumcuların güvenlik kamerasından tespit ettikleri eşkal üzerinden titiz bir çalışma yürüttü. Kısa sürede A.K. şehirler arası otobüs terminalinde olduğu bilgisini alan polis, Çorum’a gitmek üzereyken genç kadını kıs kıvrak yakaladı.

YÜRÜYEN KUYUMCU

Genç kadının üzerinde olay yerinde yapılan aramada 10 bin lira değerinde para ve 100 bin lira değerinde altın ele geçirildi. A.K.’nin Türkiye’nin farklı illerinden 20 ayrı kuyumcu soygunun şüphelisi olarak arandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki sorgusunun ardından A.K., Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edildi.

 

Editör: TE Bilişim