Türkiye'nin Doğu Anadolu Bölgesini batı bölgelerine, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayan yolların Yozgat'tan geçtiğini hatırlatan Milletvekili Yusuf Başer, bu yolların bölünmüş yol yapılıp, standardının yükseltilmesi noktasında başlatılan çalışmaların devam ettiğini hatırlattı. Başer, yol çalışmalarında istenilen sonuca ulaşılamamasının temelinde Yozgat'ın iklim koşullarının etkisinin yanında farklı etkenlerin de bulunduğunu, ancak tüm engellerin aşılıp, yol standardının yükseltilebilmesi yönünde çalıştıklarının altını çizdi. Uluslararası E-88 Karayolu'nun Yozgat'tan geçen 221 kilometre uzunluğundaki kesiminin bölünmüş yol olduğunu, 96 kilometrelik kesiminde yol standardının yükseltilip, çalışmaların 26 milyon 408 bin liralık harcama ile tamamlandığını, diğer kesimlerdeki çalışmaların önümüzdeki yıl tamamlanması için çalışılacağını kaydetti. Karadeniz-Çukurova bağlantılı Boğazlıyan-Sarıkaya-Sorgun-Çekerek yolunun 74 kilometrelik kesimindeki çalışmaların tamamlandığını kaydeden Başer, bir kilometrelik kesiminde ise çalışmaların halen devam ettiğini, yapılan çalışmalar için 10 milyon 753 bin liralık harcama yapıldığını anlattı. 18 kilometre uzunluğundaki Yozgat-Alaca yolunun sathi kaplamasının yapılıp, ulaşıma açıldığını, yolun sıcak asfalt yapılması için programa alınmasının istendiğini bildiren Başer, E-88 Karayolu ile Karadeniz-Çukurova bağlantılı yolun kesiştiği Sorgun ilçesindeki kavşakta öngörülen iki adet 120 metre uzunluğundaki köprüden oluşan kavşak 5 milyon 490 bin liralık harcamayla tamamlanmaya çalışıldığını ifade etti. Milletvekili Yusuf Başer, Boğazlıyan-Himmetdede arasındaki yol çalışmaları için şantiyenin kurulduğunu, Boğazlıyan şehir merkezi geçişi yolun ise ihalesinin yapıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:
''Alaca-Çekerek-Zile yolundaki çalışmalar 5 milyon 801 bin liralık harcamayla tamamlandı. Çayıralan-Sivas bağlantılı yoldaki çalışmalar için bu yıl 400 bin lira harcanmış, çalışmalar devam etmektedir. 29 kilometre uzunluğundaki Akdağmadeni-Şarkışla yolundaki çalışmalar 851 bin liralık harcama ile ulaşıma açılacaktır. 10 kilometre uzunluğundaki Kazankaya-Ortaköy yolunun yapımına 940 bin lira harcanmış, çalışmalar devam etmektedir. Çandır ve Yenifakılı içe merkezlerindeki yolların iyileştirilmesine yönelik hazırlanan projeler tamamlandı, sözleşme aşamasına getirildi. 44 kilometre uzunluğundaki Çekerek-Sorgun yolunun 6 kilometrelik kesimi tamamlandı. Geriye kalan kesimlerindeki çalışmaların yatırım programına alınması için teklifte bulunuldu. 52 kilometre uzunluğundaki Çiğdemli-Kadışehri yolunun 37 kilometrelik kesimindeki çalışmalar daha önce tamamlanmıştı. Geriye kalan kesimin yapılması için yatırım programına dahil edilecektir. 32 kilometre uzunluğundaki Çekerek-Kadışehri yolunun 12 kilometrelik kesimindeki çalışmalar tamamlandı, diğer kesimlerde ise önümüzdeki yıllarda çalışmalar devam edecektir.''
Bu yıl Yozgat il genelinde toplam 226 kilometre sathi kaplama çalışması ile birlikte trafik işaretlemesi ve korkuluk çalışmaları yapılarak toplam 58 milyon 268 bin lira harcama yapıldığını kaydeden Başer, ''25 kilometre uzunluğundaki Yozgat şehir merkezi çevre yoluyla ilgili arazi çalışmaları tamamlanarak, onay aşamasına getirildi. Önümüzdeki yıllarda çalışmalara başlanacaktır. 4,5 kilometre uzunluğundaki Çekerek çevre yolunun tamamı sathi kaplamalı bölünmüş yol olarak tamamlanarak trafiğe açılmış, bu yıl 2 milyon 930 bin lira harcanmıştır'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim