Yozgat’ta ilk defa Prenses Doğum olarak bilinen ağrısız normal doğumu gerçekleştirdi. Nuray-Abdurrahman Öznay çifti Epidural normal doğum yöntemi olan ve Prenses Doğum olarak ta bilinen yöntem ile bebeklerine kavuştu.
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr.İsmail Kurca; “Yozgat Devlet Hastanesinde bir ilki daha gerçekleştirdik. Öznay ailesine bebekleriyle birlikte sağlıklı mutlu günler diliyorum. Ağrısız doğumda emeği geçen tüm personellerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Yusuf Aytaç Tohma ve  Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr.  Muhammet  Deniz’in başarılı girişimleri ile bebeğine kavuşan anne Nuray Öznay, ağrısız bir şekilde bebeğini dünyaya getirmekten mutlumuk  duyduğunu söyledi. 
Kadın Doğum Uzmanı Op.Dr. Yusuf Aytaç Tohma da yaptığı açıklamada, annenin yaşamında en güzel deneyim olan doğum sürecini tatsız bir deneyime dönüştürebilen doğum sancılarını ortadan kaldıracak bir yöntemin denenmiş olduğunu söyledi. 
Bu yöntemlerden en efektif olanının epidural analjezik ile normal doğum olduğunu kaydeden Aytaç, halk arasında "ağrısız doğum" ya da "prenses doğum" olarak bilinen epidural analjezi ile doğumun, günümüzde oldukça yaygınlaştığına dikkat çekti. 
Aytaç, şunları söyledi: “Bel hizasına yerleştirilen milimetrik bir tüp olan kateterden uygulanan bir ilaçla, vücudun alt yarısından gelen ağrı sinyallerinin iletimi geçici olarak durur ve ağrılı uyarının çıktığı bölgede ağrı duyulmaz.”  
Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Muhammet  Deniz ise; “Epidural analjezi anne adayının normal doğum öncesinde bel kısmından omurga aralığından bir kateter yardımıyla anestetik madde verilerek belden aşağısında ağrının hissedilmesini engelleyen bir işlemdir. Doğum sancıları karında ve kasıklarda kasılma ve basınç olarak hissedilir, ağrı ve acı hissedilmez. Doğumu ve doğum sonrası sıkıntıları hafifletmek için son derece güzel bir yöntemdir. Bu operasyonu Yozgat’ta ilk defa Yozgat Devlet Hastanesinde gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Tüm ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Öznay ailesine bebekleriyle beraber sağlıklı bir ömür diliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim