Yozgat'ta ''Evde Sağlık Hizmeti'' uygulamasına törenle başlanıldı. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Yanık, Yozgat Devlet Hastanesi bünyesindeki fizik tedavi merkezi binasında kurulan ''Evde Sağlık Hizmeti'' uygulama biriminin açılışı nedeniyle düzenlenen törende yatalak, yakınlarından özellikle sağlıkla ilgili hizmetleri göremeyen, sondayla beslenen, felçli, yatak yarası, diyabete bağlı yaraları olan hastaların ''Evde Sağlık Hizmeti'' uygulamasından faydalanabileceklerini söyledi.
    Sağlık Bakanlığının ''Sağlıkta Dönüşüm'' programı çerçevesinde yapmış olduğu bir çok programa ilave olarak 2009 yılı içerisinde ''Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri'' ile ilgili bir yönerge yayınladığını anlatan Uyanık, hastaneye ulaşamayacak durumda olan özürlü, çok yaşlı gibi hastaların tedavi bakım ve rehabilitasyon hizmetlerinin evlerinde hastane ortamında yürütülmesi amacıyla evde bakım ve sağlık hizmetleri birimleri kurulmaya başlandığını vurguladı.
    Uyanık, Yozgat'ta Eylül ayı içerisinde Devlet Hastanesi bünyesinde ''Evde Bakım ve Sağlık Hizmetleri'' birimini kurduklarını belirterek, şunları kaydetti:
    ''Yozgat Devlet Hastanesi bünyesinde evde bakım ve sağlık hizmetleri birimimizi kurduk ve hizmet vermeye başlıyoruz. Bu hizmet il merkezinde başladı; 1 doktor, 2 yardımcı sağlık personeli, görevli ambulans şoförümüz ile birim sekretaryasını yürüten bir arkadaşımız var. Bu hizmeti en az C tipi hastane olan ilçelerde kurmamız gerekiyor. Bunlar Akdağmadeni, Boğazlıyan, Yerköy, Sorgun. Doğum evimizde de bir birim kuruyoruz. Bu sürekli devam edecek.''
    Konuşmaların ardından Birim Sorumlusu Dr. Engin Kılınç slayt eşliğinde katılımcılara hizmetin ayrıntıları hakkında bilgi verdi.
    Kılınç, evde hasta bakımı hizmetinden yararlanmak isteyenlerin 444 38 33 nolu telefon numarasından kendilerine ulaşabileceklerini açıkladı.
Editör: TE Bilişim