Ahmet Yılmaz temeli atılacak yurt ve kültür merkezinin tamamlanmasıyla birlikte, İstanbul’da Yozgatlıların bir çatı altında toplanabileceği bir yurdu ve kültür merkezi olacağına dikkat çekti.
İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri Yozgat’ta bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık’ı ziyaret eden Yılmaz, Yozgat’ta Özel İdare tarafından devam eden proje ve yatırımlar hakkında Genel Sekreter Yanık’tan bilgi aldı. 
Ahmet Yılmaz daha sonra Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı makamında ziyaret etti, Başkan Arslan’ın yaptığı çalışmalar ve projeleri İstanbul’dan dikkatle takip ettiklerini söyleyen Yılmaz, federasyon olarak İstanbul’da yaptıkları etkinlik ve çalışmalarda Yozgat’ın yerel yöneticilerini, bürokratlarını ve siyasetçilerini her zaman yanlarında görmek istediklerini ve bu şekilde güç bulduklarını ifade ederek, Cumartesi günü gerçekleşecek olan Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi’nin temel atma programında Kazım Arslan’ı görmek istediklerini belirtti. 
Başkan Arslan’da göreve geldikleri günden bu yana dışarıda yaşayan Yozgatlıları Yozgat’a çekebilecek, tatillerini ve izinlerini Yozgat’ta geçirebilecek proje ve çalışmalar içerisinde olduklarını bildirerek, farklı illerde yaşayan Yozgatlıları temsil eden STK’ların her zaman yanında olduklarını aktardı.

İLERİ’Yİ UNUTMADILAR

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Genel Başkanı Ahmet Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleri daha sonra gazetemizi ziyaret etti. Gazetemiz Genel Koordinatörü Erhan Kayhan ve Yazı işleri Müdürü Tarık Yılmaz’ın konuğu olan Yılmaz ve ekibi, federasyon olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aktardı.
Ahmet Yılmaz, İstanbul’da artık Yozgatlıların da bir yuvası ve evi olduğunu belirterek, 18 Haziran Cumartesi günü eski TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Yozgat protokolünün katılımıyla İstanbul Yozgat Öğrenci Yurdu ve Kültür Merkezi’nin temelini atacaklarını söyledi. 
Ahmet Yılmaz, İstanbul’a okumaya gelen Yozgat’ın çocuklarına bu yurdun kucak açacağını ifade ederken, aynı zamanda kültür merkezinin de İstanbul’daki Yozgatlıları  aynı çatı altında buluşturacağını belirtti. 
Ahmet Yılmaz, Cumartesi günü gerçekleşecek olan temel atma töreninde tüm Yozgatlıları görmeyi arzuladıklarını da söyledi. Gazetemiz Genel Koordinatörü Erhan Kayhan ve Yazı işleri Müdürü Tarık Yılmaz’da Ahmet Yılmaz’a çalışmalarında başarı dileyerek, temeli atılacak olan Yozgat Öğrenci Yurdu’nun hayırlı olmasını diledi.

Editör: TE Bilişim