Eski Bakan Lutfullah Kayalar tarafından, Pazar günü Popüler Damak Lezzeti Restoranda düzenlenen iftar programına yaklaşık 300 davetli katıldı.
İlginin yoğun olduğu iftar programı öncesi bir konuşma yapan Kayalar, yaklaşan Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı’nı tebrik ederek;

“Yozgat'taki her bir ferdimizle birlikte, ülkemiz ve İslam alemi ile birlikte bayramı güzellikler içerisinde kutlamayı Yüce Allah'ın bize nasip ve kısmet etmesini diliyorum. Hepinize bu iftar soframıza teşrif ettiğiniz için canı gönülden sevgi ve saygılarımla hoş geldiniz diyorum. Yozgat'ımızda bu gün bütün ilçelerimizden, kasabalarımızdan teşrif eden arkadaşlarıma, yıllarca birlikte mücadele ettiğimiz, Yozgat için çalışmalar yaptığımız bütün arkadaşlarıma tekrar tekrar teşekkürlerimi yineliyorum” dedi.

Yaklaşan Ramazan Bayramı’nın Yozgat’a, Türkiye’ye ve tüm İslam Dünyasına huzur getirmesi temennisinde bulunan Kayalar; 

“Allah kısmet ederse Ramazan ayımızla birlikte bütün ülkemizin özlemiş olduğu huzur, birlik ve beraberlik ve ülkemizin başına musallat olmuş olan başta Orta Doğu ve Güneydoğu'daki olaylar olmak üzere bütün bu olayların bu güzel geceler, bu güzel dualar hürmetine son bulmasını diliyoruz ve temenni ediyoruz ki en kısa sürede bunlar son bulur, dünyada İslam Alemi ve Türkiye'de de ülke olarak daha huzurlu ve daha güzel günlere kavuşuruz. İslamiyetin en güzel tarafı insanları bir araya getirmesi, hoş görü ve saygı dini olmasıdır” diye konuştu. 

Yozgat’a ve Yozgatlı’ya olan sevgisini bir kez daha yüksek sesle dile getiren Kayalar, şunları söyledi: 

“Yıllar önce yine böyle bir Ramazan ayı içerisinde bir sahur programında televizyonların birisinde bir ilahiyat hocasını izlerken şöyle bir soru yöneltilmişti; 'İslam dinini en kısa tarif edebilir misiniz' diye o değerli ilahiyat hocasına sormuşlardı. O da durdu ve dedi ki; 'İslam dini karşısındakinin iyiliğini istemektir.' Ben bu tarifi bu güne kadar hiç unutmadım. Evet karşındakinin iyiliğini istemek. Eğer biz karşımızdakinin iyiliğini istiyorsak zaten problemler, sıkıntılar, fitneler, kötülükler, bunların hepsi ortadan kalkar. Onun için böyle güzel bir dine sahip olmamız, bu güzel sofraların etrafında bir araya gelebilmemiz dolayısıyla Yüce Allah'a tekrar hamd ediyor, şükrediyor, hepinize hoş geldiniz diyorum. En kötü günümüz bu şekilde olsun. Yozgatlıyı seviyorum. Yozgatlı'yı Yozgat'ta değil, Türkiye'nin her tarafındaki Yozgatlı'yı dünyanın her tarafındaki Yozgatlıyı seviyoruz, canı gönülden seviyoruz. Hepsinin güzelliğini ve iyiliğini istiyoruz. Tekrar hayırlı bayramlar.”

İftar sonrası da Kayalar’a davetlilerin yoğun ilgisi devam etti. Misafirlerini tek tek yolcu eden Kayalar, her biri ile güne özel hatıra fotoğrafı çektirdi. 


Editör: TE Bilişim