Yozgatlı işadamlarından Faruk Halıcı’nın sahibi olduğu Jilpaq Holding hafta sonu düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de katıldı.

       Hollanda'nın Den Bosh şehrinde Jilpaq Holding'in resmi açılışı yapıldı. Düzenlenen açılışa Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Feijenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden, HOTİAD Başkanı Turgut Torunoğulları, BETİAD Başkanı Ömer Solmaz, iş adamları, siyasiler ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile yapıldı.

       Jilpaq Holding Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Halıcı Den Bosch şehrinde resmi açılışı yapılan Jilpaq Holding'in 3 bin 500 metre kare bir alan üzerinde kurulduğunu söyledi. Alıcı "Jilpaq BV gıda sektöründe 15 yıldır kendi markası ile var olmayı başardı. Döner, schorma, pizza ürünleri ve içeceklerden oluşan çok geniş bir ürün ağıyla Hollanda'daki bütün restoranlarda hizmet veriyor. Bizim ortalama hesabımıza göre Hollanda'nın aylık döner tüketiminin 900 ton civarındadır. Bu 900 tonu sadece Türkler yemiyor. O nedenle Hollandalı dostlarımız döneri sevmişler." dedi.

       Açılışa katılan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise "Kayseri'de eğitim almış Yozgatlı bir hemşehrilerimizin Hollanda'da işyeri açması bizleri gururlandırdı. 18 bin iş adamımız Hollanda gibi bir yerde iş adamı olması bir Türk vatandaşı olarak beni gururlandırdı" diye konuştu.

       Feijenoord Belediye Başkanı Seyit Yeyden ise "Hollanda ekonomisine katkı yapan Jilpaq Holding'in açılışında bulunmaktan son derece mutluyum. Bizler doğduğumuz ülke Türkiye'nin yanı sıra doyduğumuz Hollanda'yı da düşünmeliyiz." ifadelerini kullandı.

       Rotterdam Başkonsolosu Esen Altuğ ise şöyle konuştu: "Bugün burada 45 yıl önce misafir işçi olarak gelen Türk toplumu, Türk vatandaşlarımız artık birer iş adamı. Bu bizim için çok önemli. Hakikaten Türk iş adamlarımız Hollanda ekonomisine ciddi katkılara yapıyorlar. Göçmenlerin ülkelere en güzel katkı ispatı bu tür başarılı iş adamlarımızın birer birer açmış oldukları bu iş yerleridir.

Editör: TE Bilişim