Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan, belediye ekipleri tarafından şehir merkezinde yürütülen yol, kaldırım ve çevre düzenlemesi çalışmalarını yerinde inceledi. Ekiplerden bilgi alan Arslan, vatandaşlarla da sohbet ederek son değişikliklere müdahale etti.
Kent merkezinin en işlek caddelerinden olan ve daha çok araç trafiği ve araç parkı için kullanılan Medrese Mahallesi Mehmet Armağan Caddesi güzergahında yürütülen çalışmaları teknik ekip ve yardımcıları ile birlikte inceleyen Arslan, modern bir görünüme kavuşan caddenin büyük oranda insanların kullanımına açılmış olacağını söyledi.
Yozgat’ı yaşanabilir bir şehir konumuna kavuşturmak için öncelikle insanların istifadesine açmak gerektiğinin altını çizen Arslan;
“Gerek Mehmet Armağan Caddesi ve civarında gerekse şehrin farklı noktalarında yürüttüğümüz düzenleme çalışmalarını insan odaklı gerçekleştiriliyoruz. En ince ayrıntıyı dahi hesaplayıp, insanlara yaşam alanları oluşturmaya gayret gösteriyoruz. Geniş kaldırımlar, araç trafiğinin tıkanmadan seyrettiği yollar ve çevre düzenlemesi ile her cadde ve sokağı kendine has özelliğe kavuşturmaya gayret ediyoruz” dedi.

YOZGAT’TA BİRLİKTE
YAŞIYORUZ


Yozgat’ta her sokak, cadde, kaldırım, bank, yeşil alan, park gibi alanların toplumun ortak kullanım yerleri olduğunu hatırlatan Arslan, düzenleme çalışmalarının tek başına yeterli olmayacağının altını çizdi.
Vatandaşın da yapılan hizmete sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Arslan;
“Yozgat’ı şehir kimliğine kavuşturmak için öncelikle toplum olarak Yozgat’a ve yapılan hizmetlere sahip çıkmak zorundayız. Kaldırımları, caddeleri, temizliği ve kendine has özellikleri ile bir ‘Yozgat kimliği’ oluşturmanın yolu öncelikle sahip çıkmaktan geçer. En başında da ifade etmeye çalıştığımız vatandaş odaklı hizmet politikamızı yine vatandaşın fikir ve tavsiyeleri ekseninde yürütüyoruz. Yapılan hizmetlere birlikte sahip çıkmalıyız” diye konuştu.

ALTERNATİF CADDE GÖZ
KAMAŞTIRIYOR


Kent merkezini Lise Caddesi sıkışıklığından kurtarmak amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde alt yapısı ve üst yapısı ile yeniden düzenlenen Sivas Caddesi’nde de incelemelerde bulunan Başkan Dr. Kazım Arslan, görüntü kirliliği ile ön plana çıkan Sivas Caddesi’nin daha kullanışlı ve görsel özelliği olan bir hale kavuşturulduğunu söyledi.
Arslan, burada yaptığı incelemelerin ardından yaptığı açıklamada;
“Yozgat’ın fiziki yapısı ortada. Yıllar yılı Lise Caddesi sıkışıklığına mahkum kalmış bir şehir konumunda kalmış. Bu sıkışıklığı şehrin mevcut fiziki yapısını da dikkate alarak yeni, alternatif caddelerle aşmayı planladık. Sivas Caddesi, alternatif caddelerden sadece bir tanesi. Önce alt yapısını tamamladığımız caddenin kaldırımları, otomobil park alanları, asfaltı ve çevre düzenlemesi ile örnek bir görünüme kavuşturduk. Gece aydınlatması ile de farkındalık oluşturmaya çalıştık. Yozgat’ın her köşesini bir birine alternatif, yaşam alanları ile insanlara ve göze hitap eden bir şehir haline kavuşturmak istiyoruz. Kararlıyız, tüm birimlerimizle birlikte bunun için çalışıyoruz. Bu yolda bize güç veren başından bu tarafa yanımızda hissettiğimiz Yozgatlı desteğidir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim